начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Вещно право.Важно питане

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Вещно право.Важно питане

Мнениеот Гост » 07 Ное 2007, 19:13

Здравейте,колеги!

Ако е възможно,направете една оценка на учебниците на Георги Боянов,Александър Джеров и академик Любен Василев.

Ако може направете съпоставака между тях и посочете силните и слабите страни на всеки един.

Единственото нещо за Джеров знам от kalahan e, че
"Джеров следва френската правна школа, която счита, че вещното правоотношение е не между правните субекти по повод на вещта, а между правния субект (напр. собственика) и вещта. Нещо, което не се приема от никой друг в България. Оттам идват и разминаванията".

Благодаря!
Гост

Re: Вещно право.Важно питане

Мнениеот sarbijanac » 07 Ное 2007, 21:24

advokat_nikolov написа:Здравейте,колеги!

Ако е възможно,направете една оценка на учебниците на Георги Боянов,Александър Джеров и академик Любен Василев...

През далечната 1996 год.за изпита по Вещно право съм ползвал учебника на Боянов.Написан на достъпен и разбираем за студентите език ,учебника ми свърши добра работа.
На скоро по един казус също ми се наложи да го ползвам-даде ми добър ориентир.
За другите автори не мога да кажа нищо конкретно,тъй като не съм ползвал тяхна литература.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Лекции и материали