начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

моля за отговор спешно

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за отговор спешно

Мнениеот kars7 » 21 Май 2009, 16:10

Здравейте,искам да ви попитам за мнение по моя случай.Искам да заведа дело срешу държавата /извинявам се но не съм адвокат и не мога да говоря с закони/за това че имам излежани 7 месеца и 10 дни неправомерно т.е.заради по късно кумулиране на присйдите.Имам изпратени документи от затвора в които съм лежал.Въпросът ми е за каква сума мога да предявя исккато се има в предвид че съм лежал 6 месеца след това съм пуснат и след 6 месеца съм вкаран за още месец и 10 дни.Мога ли в иска да претендирам за неимуществени вреди за периода когато съм освобождаван т. е. за тия 6 месеца .Говорих с адвокат и той ми каза че ако иска ми е за 1000лв а ми присъдят 500 дължа процент в/у неусвоената сума.Моля Ви за отговор и последно искам да добавя,че съм от Бургас и ако адвокат от там иска да се заеме с това дело да ми пише.Благодаря Ви.
kars7
Нов потребител

Re: моля за отговор спешно

Мнениеот valdelina » 29 Май 2009, 10:07

Такъв иск би следвало да се предяви по общия ред на ГПК, което значи, че е неизбежна държавната такса, а тя е процент от уважената част на иска. А в какъв размер да е претенцията би могъл да ви каже някой с повече практика с такива искове. Законът казва, че съдът уважава иска по справедливост, тоест в какъвто размер прецени, че в конкретния казус би било справедливо - това е критерият. Затова обикновено претенциите са в по-голям размер, а съдът се ръководи от съдебната практика в подобни случаи. Дано си намерите адвокат, който да се заеме със случая. Успех !
valdelina
Младши потребител

Назад към Наказателно право