начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

онлайн магазини които продават семена за марихуана

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

онлайн магазини които продават семена за марихуана

Мнениеот vlasti » 31 Май 2009, 15:17

Здравейте колеги (аз съм студент в НБУ :), имам следния въпрос като първо искам да се извиня ако не го задавам в правилната секция! Значи един мои познат които е уеб дизайнер ме попита следното нещо на което аз не можах да отговоря, но ми е интересно като казус: Неговата идея беше да направи уеб страница в която да информира за растението Марихуана, което е забранено от закона, но семената за него ако са не витални - не са. Идеята с 2 думи е: той прави такава уеб страница която информира за различните сортове, както и различни свързани теми БЕЗ да има информация за това как се отглежда, употребява, а той да печели от рекламите по сайта които са свързани с онлайн магазини които продават семена за марихуана, като самият сайт ще е на английски и ще се рекламира извън България. Въпросът ми е до колко е легално това ? Говорих с други колеги от университета но явно няма яснота по този въпрос.. Ще се радвам на отговорите ви, приятен ден!
vlasti
Нов потребител

Re: Интересен въпрос

Мнениеот nikodim77 » 31 Май 2009, 16:47

Здравеите,
Личното ми мнение по поставения от Вас въпрос е:
Всеки има право да изразява своето мнение и така нататъка, по-конкретно е визирано в Чл. 39 от Конституцията на РБ. В интернет пространството съм засичал и др. подобни страници. Вашия приятел дори може да опише и начините на отглеждане плюс всякакви там подробности около растението.
НО!
Трябва да внимава със словореда за да не се изтълкуват текстовете му като склоняване къб употреба на наркотични в-ва, за което е редно да се запознае с Чл.354б от НК.
от мен Чао
пп. Все пак виж мнението на Юристите във форума, може да пропускам нещо.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот vlasti » 01 Юни 2009, 00:01

Благодаря за отговора на Никодим!
Лека Вечер.
vlasti
Нов потребител

Мнениеот nikodim77 » 01 Юни 2009, 14:41

Здравейте vlasti,
И аз благодаря за вашето Благодаря.
А по повод на „микилекс” не се впрягай защото това не е било насочено лично към Вас. Просто по мое лично наблюдение някой просто е „хакнал” „лекса” и в часност форума защото вчера беше задръстен с подобни обидни постове.
Така или иначе сте попаднал в този форум знайте, че тук преобладават хора с голяма ерудиция, чувство за хумор и добри познания в Правото. Поне това са личните ми впечатления за около двумесечния период, в който и аз се навъртам във форума.
Желая Ви успех за напред.
Чао!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 02 Юни 2009, 16:46

nikodim77 написа:Здравеите,
Личното ми мнение по поставения от Вас въпрос е:
Всеки има право да изразява своето мнение и така нататъка, по-конкретно е визирано в Чл. 39 от Конституцията на РБ. В интернет пространството съм засичал и др. подобни страници. Вашия приятел дори може да опише и начините на отглеждане плюс всякакви там подробности около растението.
НО!
Трябва да внимава със словореда за да не се изтълкуват текстовете му като склоняване къб употреба на наркотични в-ва, за което е редно да се запознае с Чл.354б от НК.
от мен Чао
пп. Все пак виж мнението на Юристите във форума, може да пропускам нещо.

Ако мога и аз да добавя - да внимава да не се изтълкува като подбудителство за разпространение на забранени за това от закона високорискови вещества. Разпространението се наказва по-сурово от държането!
babyfoot
Потребител

Re: онлайн магазини които продават семена за марихуана

Мнениеот nikodim77 » 02 Юни 2009, 17:58

Здравейте отново,
„babyfoot написа:
„ ...да внимава да не се изтълкува като подбудителство за разпространение на забранени за това от закона високорискови вещества. Разпространението се наказва по-сурово от държането!”

Е, така де аз именно това посочих цитирайки Чл. 354 б от НК.
Вероятно Уважаемият „babyfoot” е допуснал техническа грешка при четенето на поста ми и е помислил, че цитирам само Чл. 354 без буквата.
От мен за сега Чао!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот vlasti » 02 Юни 2009, 18:02

Благодаря за отговорите, по-принцип питах информативно понеже той вече се отказа от идеята, но ми беше интересно понеже колегите ми(от университета) не можаха да ми отговорят нещо смислено. Да добавя, че самите фирми до колкото ми е станало ясно от сайтовете които съм разглеждал могат да изпращат семената по цял свят, и за това го посъветвах да изостави идеята и да не се занимава с глупости.
vlasti
Нов потребител

Мнениеот babyfoot » 03 Юни 2009, 14:35

nikodim77 написа:Здравейте отново,
„babyfoot написа:
„ ...да внимава да не се изтълкува като подбудителство за разпространение на забранени за това от закона високорискови вещества. Разпространението се наказва по-сурово от държането!”

Е, така де аз именно това посочих цитирайки Чл. 354 б от НК.
Вероятно Уважаемият „babyfoot” е допуснал техническа грешка при четенето на поста ми и е помислил, че цитирам само Чл. 354 без буквата.
От мен за сега Чао!

Извинявам се за пропуска си (понеже прочетох словесната квалификация и не обърнах внимание на цифровата!)
vlasti написа:Благодаря за отговорите, по-принцип питах информативно понеже той вече се отказа от идеята, но ми беше интересно понеже колегите ми(от университета) не можаха да ми отговорят нещо смислено. Да добавя, че самите фирми до колкото ми е станало ясно от сайтовете които съм разглеждал могат да изпращат семената по цял свят, и за това го посъветвах да изостави идеята и да не се занимава с глупости.

Много хубаво си направил!
babyfoot
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 03 Юни 2009, 16:03

Уважаеми „babyfoot” не е необходимо да се извиняваш, защото на всеки може да се случи. Дори аз ти благодаря защото се замислих, че по една от поставените от мен теми тук (в наказателно право) съм се „осрал” точно поради техническа грешка, при четене на текстове от НК. (вместо точка аз съм – разглеждал като алинеи)
Важното в случая, е че и двамата бяхме в помощ на „vlasti”
Чао и до нови срещи!
nikodim77
Активен потребител

Назад към Наказателно право