начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

след колко време се получава призовка?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

след колко време се получава призовка?

Мнениеот andro_32 » 30 Юни 2009, 16:41

Моля ако може някои да ми помогне.На 23.05 2009 ми взеха книжката за употреба на алкохол.До днес не съм получил нито призовка нито са ме викали при дознатели.Искам да попитам ще бъда ли повикан евентуално при дознатели след толкова време и ще има ли дело?Предварително благодаря на всички!
andro_32
Младши потребител

Re: след колко време се получава призовка?

Мнениеот Гост. » 30 Юни 2009, 18:33

колко ти е алкохола?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marek972 » 30 Юни 2009, 18:51

идеалния вариант ..
на 23.05. започва преписката, катаджията изисква справка съдимост, справка КАТ, експертна справка, ако има кръвна проба - 1 седмица ..
праща преписката в Прокуратурата - 1 седмица докато кацне на бюрото на някой прокурор ...
образува ДП - обратно към районното - поне 2 седмици ..
ДП- то кацва на бюрото на някой дознател, става му много тъпо, защото вместо да си разследва десетките сериозни дела, трябва да се занимава с нещо, което по цял свят се решава от съда, и то на следващия ден след като хванат нарушителя ...
слага папката възможно най-отдолу и пет дни преди изтичане на двумесечния срок го почва и приключва
въпреки, че са лесни и 99% отиват на съд, са ми НАЙ-ОМРАЗНИ ...

има и една друга възможност т.н. бързо производство, но то е мислено от хора, които никога не са писали и един обвинителен акт през живота си ( а и надали знаят как да го напишат) и няма да се спирам на него ...
така, че до два месеца ще получите дългоочакваната призовка ..
ако отговорът Ви на въпросът на poli_g е над 1.2 промила или 0.5, ама не ми се вярва второто да се отнася за Вас
Последна промяна marek972 на 30 Юни 2009, 19:12, променена общо 1 път
marek972
Потребител

Мнениеот Гост. » 30 Юни 2009, 19:06

:roll: Хрумна ми, че може да е в хипотезата на АНП... та там ще чака повече от 2 месеца.
Но иначе съм съгласна с написаното от Вас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 30 Юни 2009, 23:35

andro_32 написа:Моля ако може някои да ми помогне.На 23.05 2009 ми взеха книжката за употреба на алкохол.До днес не съм получил нито призовка нито са ме викали при дознатели.Искам да попитам ще бъда ли повикан евентуално при дознатели след толкова време и ще има ли дело?Предварително благодаря на всички!

Ако си пил - слез. Искам да стигна жив!

Добре звучи, нали !

Пожелавам искрено на andro_32 да продължи да си кара МПС-то. А и поне два-три пъти да го спрат в срока на изтърпяването на лишаване от правоуправление.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот mar2309 » 01 Юли 2009, 09:11

ако алкохола ти е над 1,2 на хиляда в кръвта ще се въди досъдебно призводство и тагава дазнателя ще рапита първо свидетелите - полицаите , които са те теставали за алколо , ще назначи и експертиза за опрезеляне на точното съдържание на алкохол в кървта , ако си дал кръв разбира се, ще докладва делото на наблюдаващия пракурор и тогава ще ти изпрати призовка евентуално за привличането ти на обвиняем, като това тярбва да стане в двумесечен срок, но понеже тези дела са по - лики обикновенно става и по - рано ако е досъдебно производство , ако е бързо това трябва да стане в рамките на седем дни , ако е незабавно в тридневен срок.
mar2309
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 01 Юли 2009, 10:55

andro_32 написа:Моля ако може някои да ми помогне.На 23.05 2009 ми взеха книжката за употреба на алкохол.До днес не съм получил нито призовка нито са ме викали при дознатели.Искам да попитам ще бъда ли повикан евентуално при дознатели след толкова време и ще има ли дело?Предварително благодаря на всички!

Дела няма да има, категорично. Лято е все пак- всички сме хора...
Така, ако някой от колегите не е разбрал- разрешено е да пиеш два пръста / внимателно с пръстите обаче/ и да управляваш МПС. Какво го плашите човека?!?
Разказахте му накратко толкова норми от НПК, ми да бяхте се спряли на 24, ал.1 ....т.8 примерно :mrgreen: Възпитателните могат да бъдат под формата на лекционно-практически курс на тема - как се броят пръстите при употреба на алкохол. 8)
То, щото от математиката идва всичко...
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право