начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

МНОГО СПЕШНО

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: МНОГО СПЕШНО

Мнениеот paruchev_ » 09 Юли 2009, 00:11

:arrow:
Последна промяна paruchev_ на 11 Юли 2009, 10:41, променена общо 1 път
paruchev_
Потребител

ВАЖНО.ПОМОЩ!

Мнениеот paruchev_ » 10 Юли 2009, 09:43

Въпроса ми е свързан с отменения вече Закон за адвокатурата от 1991 година най-в края на този закон пишеше,че лице извършващо адвокатска дейност без да има юридическа правоспособност се глобява с 0.1-1 лева, понеже в предходната тема аз имам решение от Адвокатската колегия на обл.Търговище,че не мога да регистрирам фирми(което е непонятно за мен,в действащия закон за адвокатурата никъде не е посочено,че това е изцяло дейност извършваща от адвокат),а също така и че не мога да превждам документи,които трябва да са нотариално заверени на англичани понеже нямам лиценз.Причината поради,която го правех до сега е,че владея много добре английски език и че съм завършил семестриално пети курс Право в Търново,за дейността ми до сега имам около 5 препоръки от англичани,по точно от техните фирми.Та мисълта ми е понеже не можах да намеря в новия Закон за адвокатурата колко аджаба ще трябва да платя заради това решение на колегията или дали въобще ще трябва да платя,може ли някой да ме светне по въпроса за това плащане(дали ще се наложи и колко ще е).И не на последно място аз не трябва ли да получа писмо с решението на колегията,защото нотариусът днес ми отказа да ми даде копие от него.Мерси на всички предварително.
paruchev_
Потребител

Re: ВАЖНО.ПОМОЩ!

Мнениеот Standbay » 10 Юли 2009, 10:30

вж. чл. 324 НК
Чл. 324. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който упражнява професия или занаят, без да има съответна правоспособност, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., доп. - ДВ, бр. 83 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 76 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Когато професията или занаятът са свързани със здравеопазването на населението, наказанието е лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева. Същото наказание се налага на лекар, лекар по дентална медицина или магистър-фармацевт, които упражняват професията си в нарушение на установения за това ред.

(3) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от сто до триста лева, като съдът може да постанови и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот latina » 10 Юли 2009, 15:49

Ще ти го кажа направо, за да не става объркване. Ако си служител във фирма, получаваш заплата, плащаш данъци и "помагаш" с преводи и договори, макар пак да не е редно ако не си на длъжност юрисконсулт, никой няма да се сърди или поне не много. Ама да получаваш доходи без да си плащаш за удоволствието-не става. "Заядливата" адвокатка плаща данъци и такси, поддържа офис, оборудване и т.н. Останалото са го казали колегите по-горе.
latina
Младши потребител

Мнениеот d_d » 10 Юли 2009, 16:13

Браво на колегите !!!!!

Дай боже повече такива решения да се вземати ида се изпълняват !
d_d
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 10 Юли 2009, 16:29

Добре аз да попитам според мен не е изпълнен състава на чл.324 от НК,защото реално погледнато никой не е установил на място извършване на самото престъпление,според мен в моя случай би трябвало да е осъществен състава на Опит или Приготовление.Какво смятате вие?
paruchev_
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 10 Юли 2009, 16:34

:arrow:
Последна промяна paruchev_ на 11 Юли 2009, 10:44, променена общо 1 път
paruchev_
Потребител

Мнениеот Imperator » 10 Юли 2009, 16:41

Парушев, моля кажи, ти за адвокат ли учи, такава диплома ли имаш или диплома, в която пише "ЮРИСТ".Че тук някой те учи на закон за адвокатурата, означава, че адвакатите осъществяват незаконон монопол.Този цитат от завършил юрист доказва, че вече е се е умопобъркал на тема АДВОКАТ-товя е все и вся.Да прощава, ама дейностите пред нотариус не са нийде дефинирани като строго адвокатски, той че не лъжи Парушев.
sunrise написа:Колкото и да Ви е неприятно, нямате право да пишете пълномощни , да изготвяте договори и т.н . за да изкарате някой лев.И като юрист, би трябвало да се ориентирате относно това , в кой закон го пише, а именно в Закон за адвокатурата:Чл. 2. (1) Упражняването на адвокатската професия е дейност, предвидена в Конституцията, за правно съдействие и защита на свободите, правата и законните интереси на физическите и юридическите лица. Тя се осъществява в съответствие с принципите на независимост, изключителност, самоуправление и самоиздръжка.

(2) При упражняването на адвокатската професия адвокатът се ръководи от законните интереси на клиента, които е длъжен да защитава по най-добрия начин със законни средства.

[Препратки от практика] [Препратки от статии]
Чл. 3. (1) Адвокатска професия може да упражнява само адвокат, практикуващ самостоятелно или в сдружение по този закон.

(2) Адвокат може да бъде само лице, положило клетва и вписано в регистъра на адвокатската колегия.
Доколкото, описваното от Вас е точно адвокатска дейност, нямате право да я извършвате, нито да се сърдите. Ами ,ако някой студент по медицина реши да лекува докато учи? :wink:
Imperator
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2009, 16:42

paruchev_ написа:Добре аз да попитам според мен не е изпълнен състава на чл.324 от НК,защото реално погледнато никой не е установил на място извършване на самото престъпление,според мен в моя случай би трябвало да е осъществен състава на Опит или Приготовление.Какво смятате вие?

А бе,paruchev_ ,

Що не си трайкаш, бе?
Вършил си нещо си без да имаш съответна правоспособност, ами и на всичкото отгоре още се навираш в очи. Бива ли така?
КрОтни малко!

Страшното евентуално предстои, ... да не те плаша, казахме ти го по-горе.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2009, 16:48

paruchev_ написа:....причината поради която е взето решението е това че конкретната адвокатка е намерила уебсайтът ми в който съм предложил помощ на англичани за изготвяне на съответните документи или при превод и съответно съм сложил цени...

Е, не....!

Моли се само да не те погнат и от другаде. :?
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: ВАЖНО.ПОМОЩ!

Мнениеот Imperator » 10 Юли 2009, 16:49

Чл. 19.
(1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Standbay написа:вж. чл. 324 НК
Чл. 324. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който упражнява професия или занаят, без да има съответна правоспособност, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., доп. - ДВ, бр. 83 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 76 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Когато професията или занаятът са свързани със здравеопазването на населението, наказанието е лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева. Същото наказание се налага на лекар, лекар по дентална медицина или магистър-фармацевт, които упражняват професията си в нарушение на установения за това ред.

(3) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от сто до триста лева, като съдът може да постанови и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.

Извод: чл.304 от НК е противоконституционен.
Imperator
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2009, 16:52

Imperator написа:Извод: чл.304 от НК е противоконституционен.

Малейййййййй, растете като гъби след дъжд, бре. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Imperator » 10 Юли 2009, 17:58

ПАРУШЕВ,
Според адвокатите тук по Форума, Глава Десета от НК трябва да се озаглави така:" Престъпления против реда и спокойствоието на адвокатите." Ал. 2 от този чл.324 не за тази глава, а по по Раздел III на 11-та Глава. Ти си плаща данъците, ако имаш приходи, иначе става дебело...
Imperator
Потребител

Мнениеот Imperator » 10 Юли 2009, 18:11

Драги ПАРУШЕВ,
Фирма или Фондация. Може бе не си си поставял така въпроса. И понеже виждам, че от теб ще стане изключителен юрист, ти предлагам да обмислиш вариант за учредяване на фондация. Може да я назовеш "Съдебна Грешка." Ето защо, на адрес novae@dir.bg ; можеш да споделиш с мен, щото тук ще те съсипят с обиди и отритване. Аз имах фирма, една от едйна от дейностите беше "административно-правни услуги." Помагах но не вземах никакви пари. И имам две спечелени дела във ВКС-едно гражданско и едно наказателно за 6 години-НЕВИНЕН. Пред ВАС имам общо 6 спечелени, пред Районен съд- пет, а пред Окръжен-три.Дерзай!!
Imperator
Потребител

Мнениеот fani_i » 10 Юли 2009, 18:22

Интересно чрез кого осъществявахте процесуална защита по спечеленото от Вас дело във ВКС, след като по Ваша собствена информация нямате 5 години стаж като адвокат? Или не сте наясно за това изискване или тъй наречените Ви подзащитни всъщност се защитават сами?
fani_i
Потребител

Мнениеот Imperator » 10 Юли 2009, 21:21

Толкова лесен отговор- аз пиша жалбите, а те се явяват сами в съда.
fani_i написа:Интересно чрез кого осъществявахте процесуална защита по спечеленото от Вас дело във ВКС, след като по Ваша собствена информация нямате 5 години стаж като адвокат? Или не сте наясно за това изискване или тъй наречените Ви подзащитни всъщност се защитават сами?
Imperator
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 10 Юли 2009, 21:36

Imperator писал сум ви на посочения е-майл.
paruchev_
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право