Здравейте,
Пиша с молба за съвет, защото честно казано не знам как да продължа.
Преди 2 месеца ми откраднаха джантите на колата, която беше паркирана пред блока. Постъпих както си му е реда, звъннах на полицията, дойдоха направиха оглед, взеха отпечатъци и т.н. След месец, вече изгуил недажда, че ще се намерят, случайно минавайки покрай една гумаджииница видях изложена една от мойте джанти (Те са рядък модел а и имат белези по който ги познавам).
Веднага отидох в полицият и казах, че съм си намерил джантите, писах обяснения относно как и къде съм ги намерил и т.н. Веднага след това разследващия случая, ме взе с патрулката и с още 2-ма полицаи отидохме до гумаджииницата. Казаха ми аз да си тръгвам, че те поемат нещата от тук нататък.
Днес 1 месец след това все още няма резултат, разследващия казва, че стигнали до крадеца, обаче той не казвал къде са остъаналите 3 джанти (в гумаджииницата е била само едната, която днес ме извикаха да си взема че им пречела в кабинета в районното).
Та питам се аз, как така след като са го хванали този, не могат да го накарат да каже къде са останалите 3 джанти. Казаха, че бил известен престъпник, лежал в затвора...
Просто незнам как да продължа... ясно е че с чакане нищо няма да стане
Предварително благодаря на всички отзовали се.
Поздрави,
Димитър
- Дата и час: 10 Яну 2025, 02:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бездействие или какво...?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Бездействие или какво...?
Полицията не могат да принудят по никакъв начин обвиняемия да каже "нещо".Ако последния реши да си признае вината или да даде обяснения по случая , това може да стане единствено доброволно , тогава може да се разберат къде са другите джанти.До тогава Ви остава да следите хода на наказателното производство , може да се конституирате като пострадал и ако казуса стигне до съд , да предявите Граждански иск за обезщетение за нанесените Ви имуществени вреди.Може да посикате обезпечение на бъдещия Ви граждански иск , още в досъдебното производство.Ако съдът намери за виновен подсъдимия , най-вероятно ще уважи и гражданския иск.Ако сумата е значителна , Ви съветвам да си ангажирате колега , за да Ви представлява и да отстоява искът Ви за обезщетение.
Успех!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: Бездействие или какво...?
Мново Ви благодаря за бързия отговор!!!
- sasgl_
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|