начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Отмъщението на зълвата

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отмъщението на зълвата

Мнениеот elinik » 05 Дек 2009, 18:41

Здравейте, незнам дали трябва да пиша в този раздел,но...
Ето и моята приказка...Преди години се омъжих и родих дете,после второ.Съпругът ми има по-малки брат и сестра.Тя замина за Гърция и остави децата си при свекърва ми,майка си.Седем години съм гледала как растат децата и.Болни,здрави,въшливи,щастливи от някакъв успех в училище-водила съм ги на лекар,чистила съм ги от въшки,помагала съм с домашните,хранила съм ги, къпала съм ги.Боли ме да продължа.
Ние живеем в голяма къща, нещо като жилищен блок,всяко семейство си има "апартамент" и отделна врата.Свекърва ми са на първият етаж,а двамата братя със жените и децата си на втория.На вторият етаж има два "апартамента".Бяхме едно голямо,весело и задружно семейство-шест "възрастни" и 6 деца.Беше спокойно.
През годините... сестра му се разведе и се омъжи за грък.Сега реши да дойде да живее тук.За да има мир, любов и разбирателство свекървата и свекъра поделиха имота между трите деца.Дарение.Имота е-двор,къща,два гаража и селскостопанска постройка.Всичко е добре, но тази селскостопанска постройка?Тя е дадена на нас.От този момент започва отмъщението.За няколко месеца настрои децата си срещу нас-мен,съпругът ми,свекъра и свекървата.Незнам как да продължа...Всекидневни караници,клевети, проклятия,обиди,крясъци.
И това, което ме накара да пиша тук е последната случка.Преди няколко дена пращам дъщеря си да изхвърли боклука.Тя се връща, реве и вика "не бях аз".
-Чакай бе, дете, какво е станало?
-Леля В. ми вика за една дъвка, залепена в контакта в коридора.Не съм залепяла никаква дъвка.
Звъннах на съпруга ми и му разказах случката.Вечерта двамата говорели и се оказало, че от естетична гледна точка не трябва да се прави така.Скарали се-тя вика,той говори и "ти не си ми брат".На следващия ден гледам през прозореца и ...Викнала полиция.Наговорила куп глупости и простотии и пуснала жалба срещу мен и съпругът ми, че аз съм тормозила психически децата и през годините,а той уж бил залитнал,посегнал да я удари.
Сега чакаме да дойде понеделник и да ни викнат в полицията за обяснение.
Моля Ви за сериози мнения и съвети,моята съвест е чиста, на съпругът ми също-не сме убили,не сме откраднали и съпругът ми е биологичен баща на децата ми.Последното го пиша, защото пред полицаите е казала, че синът ми не е от съпругът ми.Глупости от всякакъв род е говорела, а какво е писала- незнам и вероятно няма да разбера.Дайте ми съвет!Сериозно отношение, моля Ви!!!
Последна промяна elinik на 05 Дек 2009, 20:56, променена общо 2 пъти
elinik
Младши потребител

Re: Отмъщението на зълвата

Мнениеот nikiboy » 05 Дек 2009, 19:23

Ееее, спокойно - в полицията не ядат хора.
Няма как - пуснала е жалба, ще разпитат и другата страна и общо взето всичко ще е по-старому. Всичко ще се прекрати - такива неща иди ги доказвай. Е лошото е, ако вземе да падне на двора и да си счупи ръката, после да иде да на лекар и след това да измисли някаква "случка" - тогава вече може да имате повече ядове - но в този случай - освен че ще губите времето на служителите в МВР друго надали.

Проблема ви е друг - после какво ще правите. Защото определено семейното ви щастие никога няма да бъде същото. Искрено ви въчувствам - като стане ред за делби и т.н. - став ужас.
nikiboy
Потребител

Мнениеот sisi19 » 05 Дек 2009, 20:41

Честно казано, не можах много да схвана за какво става въпрос. Доста си объркана и стресирана от това, че ще ходиш в полицията.Явно ти е за първи път.
Спокойно, разказваш всичко спокойно пред полицаите. Без паника, без обидни думи и нападки към другата страна, без да се самооправдаваш.Разказваш своята ЧОВЕШКА гледна точка. Страшно няма. Униформата да не те плаши. "Всички сме хора на този свят и пазим чувства святи".. последното е от песен, ама пак важи. Надявам се да съм ти повдигнала малко духа с песентта пред Никулденско :D
sisi19
Потребител

Мнениеот namakak » 05 Дек 2009, 21:12

Разбира се ,че ще се почувстваш обидена,спокойно отиди и разкажи всичко,за да има и твоя истина.Поискай и тяхното семейство да подпише,че всичко това ще се прекрати,иначе и ти няма да подпишеш такава декларация,за която отговаряш че нямаш вина в такива неизвестни за теб изказвания от другата страна и съвсем честно се подписваш,под честното никога не съм влизала в пререкания с това семейство и няма да влизам.Не е трудно ,ако наистина си честна и казваш истината.
И защото му е сестра,на съпругът ми,не бих я осъдила и след такива тежки думи като за детето му,което не било.Представете си,какво може да причини това на семейството ми,на едно детенце,възможно е детето им да е лепнало нещо и тя да си внушава че сме ние,защото ни има за жертви от може би тежкото й ежедневие.Аз й прощавам заради съпругът ми.

Г-жа намерете начин да прекратите скандалите.
Иначе за клевета,обида и лъжесвидетелство можете винаги да ползвате услугите на адвокат.Граждански иск,дори и съпругът ви да е посегнал в състояние на афект,при който засягат неговото бащинско достойнство особено,то клеветата от която наистина биха пострадали повече лица е по-тежка.Тя няма медицинско,но вие имате ли свидетели за клеветите?
Помирете се или адвокати и нерви ненужни.Залепете си и вие една дъвка,за да видите как ще се оправдае и тя :D
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Наказателно право