начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

мярка за неотклонение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

мярка за неотклонение

Мнениеот jjshark » 07 Май 2010, 19:58

Здравейте въпроса ми е каква мярка за неотклонение се предполага да бъде наложена ,ако обвиняемия е с чисто съдебно минало никога не е бил съден няма висящи дела и е ходил на разпит по водената преписка преди това, освен това е с установена самоличност и е дал телефон за връзка при първия разпит, по преписката?
Възможно ли е да му бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража като отиде да му бъдат повдигнати обвинения? Престъплението за което се очаква да му бъдат повдигнати обвинения е документно.. и вероятно по чл. 316
jjshark
Младши потребител

Re: мярка за неотклонение

Мнениеот bobsana1 » 07 Май 2010, 20:47

Не и ако е по чл.316 от НК. Това не е тежко престъпление по смисъла на НК.
bobsana1
Младши потребител

Мнениеот jjshark » 07 Май 2010, 21:18

благодаря за отговора ако има и други мнения може да ги кажете благодаря...
jjshark
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Май 2010, 21:28

В петък, и то Радушна седмица ли е, какво ли е, не може да се каже точно.

Според мен документните престъпления се доказват с оригинал.

Вместо да се замисляте над въпроса за мярката - която не оставя следи, освен в регистъра на МВР, който не е официален, замислете се над самото изваждане на проблема на ниво решение.

Знам, че звуча мъгляво, но това е пътечката към пътя и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот jjshark » 07 Май 2010, 21:36

Да имаш право, но въпроса е че то е ясно че е използван документа в случая лична карта от лицето и няма как да се реши освен в съда... Каква ли ще да е присъдата при положение че човека е с чисто съдебно минало и няма никакви криминални прояви ? Той наистина е направил голяма глупост,но все пак дали има шанс да се размине с условна или друго по леко наказание?
jjshark
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Май 2010, 21:42

Действието е сложно - ако е използвал чужда лична карта е едно, ако е използвал своята с преправена снимка е друго, ако е преправил снимката и т.н.

Има различни противоотрови на различни отрови - адвокатите сме за това.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот jjshark » 07 Май 2010, 21:53

Ами снимката е негова данните са други не е правено нищо с въпросната карта отказал се е но тя е останала в някаква банка.. и така се е стигнало до тук разкрит е и така..
jjshark
Младши потребител

Мнениеот di_jenzie » 07 Май 2010, 22:54

bobsana1 написа:Не и ако е по чл.316 от НК. Това не е тежко престъпление по смисъла на НК.

Не е точно така. Мярка за неотклонение "задържане под стража" се взема при обвинение в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода, без да има изискване това престъпление да е "тежко". Тка че, може да ви звучи абсурдно, но принципно вероятност да бъде внесено искане за мярка "задържане под стража" има и при обвинение в престъпление по чл. 316 от НК.
di_jenzie
Младши потребител

Мнениеот jjshark » 07 Май 2010, 23:01

да мерси за отговора, но все пак човека е бил на разпит по преписката и е дал телефон има постоянен адрес и е с чисто съдебно минало ... иначе съм съгласен,че може и да стане най-лошото.
jjshark
Младши потребител

Мнениеот di_jenzie » 08 Май 2010, 00:40

jjshark написа:да мерси за отговора, но все пак човека е бил на разпит по преписката и е дал телефон има постоянен адрес и е с чисто съдебно минало ... иначе съм съгласен,че може и да стане най-лошото.

Казах само че има такава възможност. Лично аз не вярвам да поискат такава мярка за такова деяние. Макар че знае ли човек ... Зависи от делото, зависи и от обвиняемия
di_jenzie
Младши потребител

Мнениеот jjshark » 08 Май 2010, 00:48

И аз не вярвам, но мнение и на друг не е излишно...
jjshark
Младши потребител

Мнениеот jjshark » 08 Май 2010, 22:51

Ако няма други мнения може да заключите темата ... надявам се да има
jjshark
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 08 Май 2010, 23:16

Извинете ме, но какво очаквате??? Да хвърлим един боб или???... Нещата, и по закон, са в компетентността на разследващия порицай и на наблюдаващия производството прокурор. Ако мярката, която се вземе по отношение на Вас като обвиняем, не Ви харесва, обжалвайте.
Това тук е юридически форум, колкото и каквито мнения да изразим, те няма да Ви направят положението по-леко, нито пък има аксиоматична формула, задължителна за прилагане.
sunshine_75
Потребител

Назад към Наказателно право