начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос за съдебна реабилитация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за съдебна реабилитация

Мнениеот kamiivanova » 04 Юни 2010, 09:02

Здравейте и предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят.
Преди години осъдиха мъжа ми на пробация. Той си изтърпя наказанието и сега е време за реабилитация. Той вече няма право на реабилитация по право, трябва да е съдебна.
Въпросът ми е дали трябва да присъства лично в съда, защото в момента е в чужбина и ще се върне през септември.
При всички положения ще се обърнем към адвокат, но исках да знам само дали присъствието му е задължително по време на делото, за да знаем кога да подадем молба и да задействаме процедурата.
Благодаря!
kamiivanova
Нов потребител

Re: Въпрос за съдебна реабилитация

Мнениеот kamiivanova » 04 Юни 2010, 14:04

Моля за съвсем кратък отговор. Възможно ли е на делото за реабилитация с акт на съда да не присъства осъденият?
Благодаря!
kamiivanova
Нов потребител

Re: Въпрос за съдебна реабилитация

Мнениеот kremen » 06 Юни 2010, 13:32

Според НПК молителят, в случая Вашият съпруг се призозвава за открито съдебно заседание, но присъствието му не е задължително. Една консултация с адвокат винаги е полезна... Идите по - скоро, защото трябва да се набавят документи, които само молителят може да събере.
kremen
Младши потребител

Назад към Наказателно право