начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Май са ме забъркали във финансова шашма:(

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Май са ме забъркали във финансова шашма:(

Мнениеот asenay » 20 Сеп 2010, 13:33

Привет!

Историята е следната:
Преди около 3 месеца получих по интернет предложение от фирма за консултации, управление и инвестиции на недвижими имоти, базирана в Гибралтар, предложение да работя за тях от вкъщи. Условието беше да имам регистрирана на мое име фирма. Тъй като клиентите им са в Европейския Съюз, казаха, че е нужно плащанията им да минават през фирма от EU.
Моята работа се същоеше в това, да открия интернет терминал за плащане и да им го предоставя, а те от своя страна осигуряват подружка на сайта и всичко останало.
Моята комисионна е 4% от целия оборот.
За малко повече от месец по сметката ми влезнаха около 92 000 евро. Първоначалната уговорка беше, че на края на всеки месец ще им прехвърлям парите по сметката им в Гибралтар. На края на първвя период ми се обадиха и казаха, че техен представител е в България и може да направим първото плашатен cash-ово, тъй като той трябва да купува недвижим имот тук и парите ще им трябват тук.
Направих заявка, изтеглих парите, срещнахме се и му ги дадох, като го накарах да напише собственоръчно бележка, че ги е взел. Човека беше от руски произход, изглеждаше сериозен.

След като дадох парите, плащанията в сметката ми спряха. Питах какво се случва, а те казаха, че има технически проблем и скоро работата ще продължи.
Започнах леко да се усъмнявам дали всичко е наред, но тъй като всичко преди това изглеждаше правдоподобно, логично и последователно бях сравнително спокоен.
От няколко дни, сайта на които бяха сложили online терминала ми не се зарежда.

Но днес ми се обадиха от банката и казаха, че трябва да отидем да говорим, защото всички плащания правени през online терминала ми са били с крадени кредитни карти.

Явно съм бил бушон в някаква схема. Доста съм притеснен. Първоначално казах на банката, че ще отида днес, но преди малко се обадих и казах, че ще отида в четвъртък, за да обмисля дотогава ситуацията.

Въпроса ми е: Да пробвам ли да намеря адвокат, които да дойде с мен в банката?
А тъй като съм доста объркан... дори не знам какъв тип адвокат да търся. Този случай от какво естество е?
Ако можете да препоръчате някакъв добър адвокат, които се занимава с подобна материя, пишете на лични.

Оттук насетне какво да очаквам? Успокоите ме, че започнах да си представям как качулките влизат вкъщи и после ме пишат по вестниците....
asenay
Нов потребител

Re: Май са ме забъркали във финансова шашма:(

Мнениеот fighter » 20 Сеп 2010, 13:48

Май ви трябва адвокат, който се занимава с наказателно право и то добър. Не можете да получавате лични съобщения, защото не сте си включили тази опция. Не знам кой да ви препоръчам, но идете в банката с адвокат.
fighter
Потребител

Мнениеот nassya » 20 Сеп 2010, 14:29

Здравейте,
случаят Ви е специфичен и определено Ви е необходим адвокат и то накзателен. Преди да отидете в банката потърсете консултация. Минете през центъра на града от който сте и попитайте в някоя кантора за специалист по наказателни дела. Колегата ще прецени дали е разумно да идва с Вас в банката, тъй като това може да породи подозрителност. За да искат среща с Вас това може би означава, че още не са докладвали за случая, иначе щеше да Ви потърсят от друго място. Така ще Ви обяснят фактите и ще Ви искат обяснения. Затова е редно да се консултирате първо със специалист, като отидете подготвен с всичко, с което разполагате: договора който сте сключили, разписката (надявам се да сте се уверили в самоличността на човека, на който сте дали парите и имате копие от паспорта му), писма, разпечатки от кореспонденция и всичко, с което разполоагате по случая.
Ако имате желание може и да споределите развитието.
Успех
nassya
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Сеп 2010, 15:32

до-asenay Извинявам се ,че се намесвам но искам да попитам ,след като са Ви постъпили тези пари по банковата Ви сметка и Вие сте ги изтеглили лично с заявка, и от банката по терминала не ви ли дават справка за тегленията и защо не сте си следили интернет банкирането,и от къде на къде от вашата банкова сметка са точени пари ,защото говорите за твърда сума
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 22 Сеп 2010, 12:16

asenay написа:Привет!

Историята е следната:
Преди около 3 месеца получих по интернет предложение от фирма за консултации, управление и инвестиции на недвижими имоти, базирана в Гибралтар, предложение да работя за тях от вкъщи. Условието беше да имам регистрирана на мое име фирма. Тъй като клиентите им са в Европейския Съюз, казаха, че е нужно плащанията им да минават през фирма от EU.
Моята работа се същоеше в това, да открия интернет терминал за плащане и да им го предоставя, а те от своя страна осигуряват подружка на сайта и всичко останало.
Моята комисионна е 4% от целия оборот.
За малко повече от месец по сметката ми влезнаха около 92 000 евро. Първоначалната уговорка беше, че на края на всеки месец ще им прехвърлям парите по сметката им в Гибралтар. На края на първвя период ми се обадиха и казаха, че техен представител е в България и може да направим първото плашатен cash-ово, тъй като той трябва да купува недвижим имот тук и парите ще им трябват тук.
Направих заявка, изтеглих парите, срещнахме се и му ги дадох, като го накарах да напише собственоръчно бележка, че ги е взел. Човека беше от руски произход, изглеждаше сериозен.

След като дадох парите, плащанията в сметката ми спряха. Питах какво се случва, а те казаха, че има технически проблем и скоро работата ще продължи.
Започнах леко да се усъмнявам дали всичко е наред, но тъй като всичко преди това изглеждаше правдоподобно, логично и последователно бях сравнително спокоен.
От няколко дни, сайта на които бяха сложили online терминала ми не се зарежда.

Но днес ми се обадиха от банката и казаха, че трябва да отидем да говорим, защото всички плащания правени през online терминала ми са били с крадени кредитни карти.

Явно съм бил бушон в някаква схема. Доста съм притеснен. Първоначално казах на банката, че ще отида днес, но преди малко се обадих и казах, че ще отида в четвъртък, за да обмисля дотогава ситуацията.

Въпроса ми е: Да пробвам ли да намеря адвокат, които да дойде с мен в банката?
А тъй като съм доста объркан... дори не знам какъв тип адвокат да търся. Този случай от какво естество е?
Ако можете да препоръчате някакъв добър адвокат, които се занимава с подобна материя, пишете на лични.

Оттук насетне какво да очаквам? Успокоите ме, че започнах да си представям как качулките влизат вкъщи и после ме пишат по вестниците....

:idea: :arrow: След като имате данни за извършено престъпление, незабавно отидете с цялата налична документация, с която разполагате по случая към момента - в СДМВР (ОДМВР) - Сектор "Криминална полиция" и подайте сигнал, като окажете пълно съдействие на органите на МВР, като всеки съвестен гражданин! 8)

П.П. ...Банката - на 2ро място - след посещението Ви в полицията!

:idea: :arrow: ...И от адвокат, за момента, нямате необходимост, след като сте невинен! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 22 Сеп 2010, 22:04

georgiev_sfbg написа: :idea: :arrow: ...И от адвокат, за момента, нямате необходимост, след като сте невинен! :wink:

Чак да няма нужда, кой знае какви може да ги ДОзабърка в банката :wink: .

А иначе, отивайте по-скоро в банката, че от два дни дето стоят полицаите отпред и ви чакат вече са леко изнервени :lol: :mrgreen:
nikiboy
Потребител

Мнениеот pm22666 » 23 Сеп 2010, 11:31

asenay, пусни си личните съобщения.
pm22666
Нов потребител

Назад към Наказателно право