начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Завеждане на дело срещу сервиз?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Завеждане на дело срещу сервиз?

Мнениеот salahadin » 05 Яну 2011, 00:57

Откраднаха ми една батерия и едно зарядно от един сервиз за лаптопи?
Имах интернет гаранция и беше безплатна ''поправката'', но ми откраднаха две части.
Въпросът ми е мога ли ги съдя?
Имам серийните номера на частите, а на сложените са други номерата.
salahadin
Младши потребител

Re: Завеждане на дело срещу сервиз?

Мнениеот winnerbg » 05 Яну 2011, 01:04

Ако не Ви се занимава със съдебни инстанции отидете във въпросния сервиз и им кажете, че имате тези номера и че не ги очаква нищо добро, след като сигнализирате в прокуратурата. Ако искате да ги '' ошамарите", за това, което са направили направо пускайте сигнал в прокуратурата.
Говори, за да те видя! - Сократ
winnerbg
Младши потребител

Мнениеот salahadin » 05 Яну 2011, 01:58

Писах до КЗП.
Сервизът е в София.
Интересува ме този сигнал , който ще пусна за колко време се проверяват нещата?
Въпросът е,че аз имам документ със серийните номера,дали той е достатъчен като аргумент?

Левостойността на окраднатите компоненти е около 250 лв.

Мерси за отговора
salahadin
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 09:53

Какво е отбелязано в приемателния протокол и имате ли протокол за окончателния ремонт? Горе-долу.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот winnerbg » 05 Яну 2011, 12:50

Разследването, което се провежда на досъдебното производство, когато е по общия ред, следва да приключи до 2 месеца от образуване на производството, ако прокурора, не постанови по-кратък срок или не поиска по-дълъг (при фактическа и правна сложност на делото). Не може да се посочи колко точно ще продължи разследването. Ако няма усложнения прокурора трябва да приключи досъдебното производство най- много до 3 месеца. Колко време ще отнеме след това съдебната фаза (ако се стигне до такава) ? В закон се казва - "делото трябва да приключи в разумен срок", а разумния срок е индивидуален, за всяко конкретно дело.
ivan_lawyer много хубаво вметна, че доказването на вината в този казус ще е голямо изпитание за прокурора без подробен приемо-предавателен протокол, защото от сервиза могат да отговорят - "ние върнахме всичко, което взехме"!
Помислете и за Господари на ефира!!!
Последна промяна winnerbg на 05 Яну 2011, 12:54, променена общо 1 път
Говори, за да те видя! - Сократ
winnerbg
Младши потребител

Мнениеот salahadin » 05 Яну 2011, 12:54

Имам протокол ,на който не се указва да са сменяни батерията и зарядното с дата и печат.Ремонтът беше на друга част от компютъра.
Ще пиша и до Господарите.
Благодаря за съдействието
salahadin
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 05 Яну 2011, 19:16

а Вие откъде сте сигурен, че са "откраднати" ?
marek972
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 19:51

Ще ги нагласим и без Господари на ефира.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Наказателно право