начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Невалиден акт от органа по настойничество - да ги съдя ли?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невалиден акт от органа по настойничество - да ги съдя ли?

Мнениеот firehunter » 25 Мар 2011, 23:23

Привет,
2002 год. органа по настойничество и попечителство издава акт на едно лице/ който според адвокат ми е издаден незаконосъобразно и много лесно може да се докаже нищожността му/
Години по-късно същото това лице чрез този акт получава решение от районният съд за правото да продаде имот./Това решение в съда доказахме, че е издадено незаконосъобразно и вече е нищожно/
По въпросният имот съм дал значително голяма част финансови средства.С времето разбрах, че съм излъган и заведох дело срещу това лице. Съда присъди да ми се възстановят финансовите средства. За съжаление въпросното лице няма абсолютно нищичко, с което да се възстановят финансовите му задължения спрямо мен.

Имам ли право да осъдя органа по настойничество и попечителство за незаконосъобразното издаване на акт, с помощта на което въпросното лице се е възползвало, за да се сдобие с решение от районният съд за правото да продава имот и съответно да се облагодетелства на мой гръб?

Смятам да съдя органа по настойничество и попечителство за цялата финансова щета, което това лице ми е причинило, в резултат на незаконосъобразно издаден от тях акт.

В действителност се явявам трета страна, ако реша да съдя органа по настойничество и попечителство.

Да си търся ли правата за причинените ми вреди от общинската институция?
Редно ли е да си искам причинените ми финансови вреди, да ми бъдат възстановени от органа по настойничество и попечителство?
firehunter
Нов потребител

Re: Невалиден акт от органа по настойничество - да ги съдя ли?

Мнениеот fireloveniki » 27 Мар 2011, 15:29

Моето мнение е, 4е ако заведеш дело срещу Органа по настойни4ество и попе4ителство като резултат можеш да постигнеш само обявяване на нищожност на акта, който те са издали.
Възстановяване на финансовите ти загуби можеш да търсиш единствено и само от лицето, което ти ги е при4инило.
Е някой колега може да ме опровергае. Ще е интересно да 4уем и друго мнение, освен моето.
fireloveniki
Нов потребител

Назад към Наказателно право