начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Казус по 313 от НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Казус по 313 от НК

Мнениеот svettoslav » 03 Апр 2011, 16:17

dimist написа:Много се извинявам, ако смутя някого, но все пак - за каква реабилитация се говори, при положение , че човека е освободен от наказателна отговорност по реда на 78а ?

Няма проблеми,никого не смущаваш,тъй като в ППл, цитирано по-горе,ясно е обяснено как и защо намират приложение правилана за реабилитация и потворно прилагане на чл.78а(съотв. многократно прилагане).
svettoslav
Активен потребител

Re: Казус по 313 от НК

Мнениеот Гост. » 03 Апр 2011, 16:20

:D

Аз съм съгласна с предложението на Пламена- да искат налагане на кумулативно предвидената санкция глоба, да плати веднага( размера няма да го ощети) и след време ще е реабилитиран ( по 313, колега dimist). Освен ако не гонят по-голямата цел- оправдателна.
Друго, при тези обстоятелства, не ми стигат знанията да предложа.
Аз съм до тук. Приятен ден.
Гост.
Старши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право