начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Права на обвиняем

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на обвиняем

Мнениеот stefarata » 13 Ное 2011, 19:27

Накратко-обвиняемият е задържан в рпу гр.София за 24 часа. След това мярката е удължена на 72 часа и е преместен в следствен арест.Аз в качеството си на брат на обвиняемия се обаждам няколко пъти в следствения арест и искам да говоря с брат си дали има нужда от нещо,или дали мога да го чуя за малко или поне да му предадат че утре ще има адвокат на разположение.Всичките ми опити завършват с "тук да не сме куриерска служба","никаква информация не можем да ви дадем" , а пък лицето все още не е осъдено и предполагам има някакви права :? .Прави ли са и наистина ли не му се разрешава да разговаря с близки или не им се занимава да го довеждат?
stefarata
Нов потребител

Re: Права на обвиняем

Мнениеот marek972 » 13 Ное 2011, 21:21

stefarata написа:Накратко-обвиняемият е задържан в рпу гр.София за 24 часа. След това мярката е удължена на 72 часа и е преместен в следствен арест.Аз в качеството си на брат на обвиняемия се обаждам няколко пъти в следствения арест и искам да говоря с брат си дали има нужда от нещо,или дали мога да го чуя за малко или поне да му предадат че утре ще има адвокат на разположение.Всичките ми опити завършват с "тук да не сме куриерска служба","никаква информация не можем да ви дадем" , а пък лицето все още не е осъдено и предполагам има някакви права :? .Прави ли са и наистина ли не му се разрешава да разговаря с близки или не им се занимава да го довеждат?

а с адвоката му говорихте ли ?
marek972
Потребител

Re: Права на обвиняем

Мнениеот nk7702n » 13 Ное 2011, 23:51

stefarata написа:Накратко-обвиняемият е задържан в рпу гр.София за 24 часа. След това мярката е удължена на 72 часа и е преместен в следствен арест.Аз в качеството си на брат на обвиняемия се обаждам няколко пъти в следствения арест и искам да говоря с брат си дали има нужда от нещо,или дали мога да го чуя за малко или поне да му предадат че утре ще има адвокат на разположение.Всичките ми опити завършват с "тук да не сме куриерска служба","никаква информация не можем да ви дадем" , а пък лицето все още не е осъдено и предполагам има някакви права :? .Прави ли са и наистина ли не му се разрешава да разговаря с близки или не им се занимава да го довеждат?

Разбира се, че има права човекът, трябва наистина да се свържете с адвоката му, той би следвало да Ви информира кога можете да го виждате, да му носите багаж и т.н. Все пак, има си процедура и условия, които би следвало да се изпълняват, не е отишъл на курорт, а е задържан за престъпление.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право