начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Промяна степента на наказанието ми пробация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна степента на наказанието ми пробация

Мнениеот shnecki » 06 Дек 2011, 14:22

Здравейте,

Ситуацията е много деликатна и се надявам някой да ми даде конкретен отговор за което ще съм ви много благодарен.
В края на ноември миналата година бях осъден на пробация с общ срок от 8 месеца. Тъй като бях задържан под стража за 41 дни във врачанския "пансион" ми бяха приспаднати 4 месеца от 8-те/ ден за 3/, при което останаха 4 месеца в които да се подписвам 3 пъти в седмицата. Оставете това,че молбата ми за промяна на местоизпълнението обиколи цялата страна, при това вместо месец да е процедурата проточи се цяла година/септември пристига пробацията ми в Сл. бряг, когато сезона вече приключваше?!?), но както и да е.
Започнах изпълнението на наказанието в края на октомври и засега всичко е под контрол :) И тук вече е същността на моят проблем... По закон имам право на молба за намаляването на среща/подпис при пробационния служител на веднъж месечно при изтичане на мин. 1/4 от срока на наказанието! На 02.12.2011 исках да подам молба за преразглеждане на моята мярка/да го направят веднъж месечно/, тъй като искам да отида в Боровец, където имам работно място за зимният сезон!!! От пробационният отдел ми казаха следното:
1) Имал съм право на такава молба едва на 26.12 когато изтичат 2 месеца откакто се подписвам/или по закон мин. 1/4 от 8мес.) - е да ама май забравят и другите 4 мес. които съм излежал?!?![color=#000000]
2) Пробационният съвет имат среща веднъж месечно. Този месец е планувано тази среща да е на 22 или 23.12, т.е. 3 дни преди правото ми за подаване на молбата ми, при което молбата ми щели да е преразгледат чак в края на януари и евентуално от февруари да ме освободят с подпис веднъж месечно - е да ама зимният сезон свършва края на март, пък и кой работодател ще ме чака за февруари!!!
Въпросът ми е: Защо смятат 1/4 от 8 месеца, не би ли трябвало тази 1/4 да се вземе предвид от остатъчния перид 4 месеца/имам предвид след приспадане на 4-те месеца/, т.е. да придобия право за молба след първия месец от срещите/подписите в пробационния отдел???
И нещо друго... тъй като са празници и със стечение на обстоятелствата месечното събрание на проб. отдел ще е с 3 дни преди правото ми на молба - не е ли редно да приемат молбата ми и да излязат с решение, при което в добрия случай за мен, ако кажат да на молбата ми ще ми направят мярката от януари с един месечен подпис! Все пак основанието ми е работно място, градът където живея е с 80% безработно население, въпреки че какво им е зор на служителите за това, в моя град така мислят хората ...

И така, ще прикюча с писането, защото написах цял"роман" , надявам се да сте разбрали случая ми и запитването ми и още веднъж предварително благодаря на всеки който даде отговор или предложение как да постъпя!

Поздрави
shnecki
Нов потребител

Назад към Наказателно право