начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Искам да съдя вестник !

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да съдя вестник !

Мнениеот jinxxx » 17 Дек 2011, 14:11

Здравейте , тъй като днес е събота и нямам възможност да се свържа с адвокат реших да попитам първо вас .
В рамките на 2 седмици местен вестник , публикува 2 статии относно моето дело в които статии , пише част от истината за това което е отсъдил съда , и има част която те са си съчинили в което няма нищо вярно(мога да го докажа със съответните документи , че написаното от тях е лъжа)! На първото разглеждане имаше журналист от вестника и след края на делото , той дори не остана да чуе какво е окончателното решението на съда и на другата сутрин се появи въпросната първа статия естествено с пълни глупости относно присъдата ! На второто разглеждане нямаше журналисти , а на следващия ден пак имаше статия с измислени от тях си неща. Та въпроса ми е , за какво да ги съдя , и към какъв адвокат да се обърна (не знам дали въобще делото е към наказателното право за което се извинявам ако съм сгрешил темата). След писанията на вестника , най-вероятно ще загубя работата си ,и отделно да не говоря за стреса и проблемите който са създали на близките ми , защото те бяха научили именно от него!

Благодаря Ви за отделеното време !
jinxxx
Нов потребител

Re: Искам да съдя вестник !

Мнениеот nikiboy » 17 Дек 2011, 18:54

Какво по-точно е писал вестника. Няма ли линк, или е местен малък без интернет достъп.
А иначе до въпроса ви - не мога да ви отговоря, скоро ще се появи някой който да каже
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот ihuahu » 19 Дек 2011, 09:50

Звучи като "Клевета". Значи и съдиш за клевета. Видно е, че понясяш и предстои да понасяш вреди, та щом е във вестник, значи те клеветят. Може и да има обида, не знам, твърде е оскъдна информацията.
Трябва ти по - скоро наказателен адвокат, касае се за производство по НК и НПК, макар и да е от частен хараткер, самата процедура си е наказателна.
Действай, но внимателно, ако съдиш за клевета, трябва да си сигурен, че в теб е истината, защото пред съда ТИ ще си длъжен да докажеш, че другия лъже.
ihuahu
Младши потребител

Мнениеот street » 19 Дек 2011, 10:19

ihuahu написа:Звучи като "Клевета". Значи и съдиш за клевета. Видно е, че понясяш и предстои да понасяш вреди, та щом е във вестник, значи те клеветят. Може и да има обида, не знам, твърде е оскъдна информацията.
Трябва ти по - скоро наказателен адвокат, касае се за производство по НК и НПК, макар и да е от частен хараткер, самата процедура си е наказателна.
Действай, но внимателно, ако съдиш за клевета, трябва да си сигурен, че в теб е истината, защото пред съда ТИ ще си длъжен да докажеш, че другия лъже.

Смятам ,че лесно може да го докаже..
А и си има доказателства "протоколите от съдебното заседание" Ако има разминаване между информацията в тях и тази в статията - проблема е никакъв. Аз ако съм бих ги съдил...
Но адвокат задължително си упълномощи!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот nasso_5 » 24 Яну 2012, 04:24

....Има едно камъче"?"...което обръща дела...
например
Крадец!
Крадец?
Крадльо.....има разлика,нали?:)
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Назад към Наказателно право