начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Лесно за Вас, важно за мен :-)

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лесно за Вас, важно за мен :-)

Мнениеот valentinfotev » 21 Май 2012, 18:14

Здравейте.
Бих искал да видя мнения относно една ситуация (то си е направо проблем, ама хайде...). Надявам се и да съм в правилния раздел.
Преди вече почти година имах ПТП с велосипедист, при следната обстановка:
Карам в еднопосочна улица, по тъмно. В ляво и в дясно паркирани коли. Пред мен виждам едно голямо чудо, което като го наближих, установих, че е велосипед, натоварен отзад с велпапе. Намалих, почти до спиране и този с колелото се качи на тротоара. Преди да стигна до следващото кръстовище спирах няколко пъти да пусна пешеходци и да изчакам паркиращи коли. Като тръгнах на вече празната улица и тъкмо бях на втора, с около 15-20 километра в час, усетих силен удар от лявата страна, зад мен чух спирачки и спрях. Слязох и видях същия онзи с колелото. Тръгнал да се връща на улицата измежду две коли и ме удря в задната лява врата на колата, точно където е калника, пада зад колата и човекът отзад за да не го прегази спира на място. Оказа се, че „колоездачът” е клошар и събира кашони, от там и първоначалната грандиозна гледка отзад. Нямаше му нищо, но тъй като имам застраховка, а и се събраха хора се обадих през 160 и след около 40 минути дойде КАТ. Стана задръстване (петък вечер). Клошаря едвам го удържах да не си тръгне. Разказах им за случката, онзи отказа каквато и да е помощ и ръкомахаше, че иска да си тръгва. Доста лъхаше на алкохол, но не му взеха проба с дрегер. Моята беше отрицателна. Написаха набързо протокола- явно бързаха, на велосипедиста написаха акт, нещо във връзка с отнето предимство, но така и до момента не можах да го прочета. Преместихме колите, аз написах и обяснение, онзи с колелото и той писа, тоест полицаите писаха и той подписа, като и двамата нямахме претенции един към друг. Тръгнахме си, но аз не предполагах проблеми и не си записах телефон - нито на шофьора отзад (катаджиите го взеха за свидетел на акта), нито на един човек, който беше от другата страна и видя всичко.
Заведох си щетата, но още не съм оправил колата, което май е добре. Мина около месец и половина след случката и ми извикаха в районното пак да пиша обяснение. Оказа се че онзи с колелото му се била счупила капачката на дясното коляно, като това било от падането и си подал жалба. Не поисках адвокат и написах всичко, както си беше, като ми казаха, че е формално и че са се консултирали с прокурор и няма проблем. Около коледа миналата година получих писмо от полицията, че преписката се прекратява, тъй като няма достатъчно данни за извършено престъпление.
Преди седмица ме викат пак в районното, на приятелски начала и само ме предупредиха, че онзи е обжалвал и е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за средна телесна повреда. Успях да видя и преписката, но в нея има постановление за образуване, данните на клошаря, само данни на човека с колата зад мен, а той бил в Англия, но не и на човека, който беше на тротоара и също разговаря с катаджиите. Онзи с колелото още предния път е приложил само един лист, формат А4, отрязък от направление, от който е ясно, че е опериран и са му сложили телове в капачката. Счупването му е установено два дни след моя случай, а на третия е опериран. Ясно е, че ще изискат документи и ще направят съдебномедицинска експертиза. Адвокат, който ми е приятел и когото ангажирах със случая, също ходи до управлението и ми каза да не се притеснявам. Десет пъти му се обадих, а той ми се смее и само казва „Абе няма проблем, нищо няма да стане”. Знам, че при тези обстоятелства няма как онзи да докаже, че му е счупена капачката точно от падането, а дори да е така, той се блъска в мен, а не аз него, което е отразено и в протокола за ПТП. Ако беше някой друг и аз щях да го успокоявам така, но тъй като моето трибуквие е заложено, ако на някой компетентен му е интересно да се зачете, моля да ми напише с няколко реда мнението си, дали е възможно да ми бъде вменена някаква вина в случая, при положение, че практически няма свидетели на случката и е дума срещу дума, за което предварително благодаря. Благодаря дори само за отделеното време на тези, стигнали до . (тази точица)
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!
valentinfotev
Нов потребител

Назад към Наказателно право