- Дата и час: 25 Яну 2025, 15:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нямам отговор от Районна,Окръжна,Апелативна прокуратура
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
61 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Нямам отговор от Районна,Окръжна,Апелативна прокуратура
Браво на брат ви,той се държи и дано след време няма да има усложнения.Той е загрижен и не смее да ви безпокои.
Колкото до децата не ви съветвам да ги пуснете с камъни по улицата,защото закона против детското насилие е много сериозен,ами обяснете на детето,че простите хора си остават хорица и неграмотни,щом се бият нямат мозък ами грабят защото никога не са имали още като са се родили.Не ги водете на психолог,защото утре може да им потрябва чисто медицинско свидетелство за избраната им професия.
Потърсете отговора тук.Дано да има детски психолози.
Колкото до децата не ви съветвам да ги пуснете с камъни по улицата,защото закона против детското насилие е много сериозен,ами обяснете на детето,че простите хора си остават хорица и неграмотни,щом се бият нямат мозък ами грабят защото никога не са имали още като са се родили.Не ги водете на психолог,защото утре може да им потрябва чисто медицинско свидетелство за избраната им професия.
Потърсете отговора тук.Дано да има детски психолози.
-
namakak - Потребител
dracata написа:Брат ми има отговори от районна,окръжна и апелативна,4е телесната му повреда е лека, това може ли ве4е да се обжалва или сме изтървали сроковете.
Е?! ...Нали имахте отговор от Районна прокуратура - за отказ?!
Различни (индивидуални) Жалби ли сте подавали с брат си, по случая?
...Да разбирам, че по неговата Жалба, сте обжалвали Постановления за отказ - вече и пред Окръжна, и пред Апелативна прокуратура?! Така ли?
По въпросното гр.дело и двамата (с брат си) ли сте конституирани - като ищци?
...И въобще - гражданско дело ли водите или НЧХД (наказателно от частен характер - /с Тъжба до Наказателно отделение на Районен съд/)?!
...Дай инфо по горепосочените въпроси в настоящия пост!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Брат ми е пострадалия,на него му отговарят районна,окръжна и апелативна,4е повредата му е лека той води дело от 4астен характер за нанесена уж (лека)повреда.Ние сме наследници на имота на баща ми който на 04.04.09г.беше вероломно ако това е вярната за слу4ая дума нападнат от съседа ни беше ни разбита оградата изкъртен портала изрязана оградна мрежа на4упени оградни колове-4 броя,а госпожа прокурорката се произнесе 4е оградата ми била преместена.Кулминацията беше днес сутринта-09.30h. когато дойдоха техници-геодезисти наети от мен и въпросния съсед за замерване на оспорваната от него граница на имотите ни заедно с тях аз поканих кметката и техни4ката по стоителни работи на квартала ни. Аз бях против това мерене исках той да заведе дело но влязох в положение на кметицата да знаете как му се смени физиономията когато бяха поставени маркерова4ните кол4ета и се разбра 4е оградата ни не е местена от 1988г.поставена от покойният ми баща,покойният ни съсед,брат му и разбира се моя милост бях най щастливия 4ОВЕК на планетата аз майка ми и семейството ми не можем да се нарадваме за това което ни се слу4и но борбата тепърва запо4ва...
- dracata
- Потребител
dracata написа:Брат ми е пострадалия,на него му отговарят районна,окръжна и апелативна,4е повредата му е лека той води дело от 4астен характер за нанесена уж (лека)повреда.
dracata написа:Брат ми има отговори от районна,окръжна и апелативна,4е телесната му повреда е лека
dracata написа:На 06.04.09г.пускаме жалби за побоя над брат ми,за изкъртената ограда и отправените заплахи.Имаме отговор само за побоя и нито дума за заплахите и изкъртената ограда .
Нямам отговор от Районна,Окръжна,Апелативна прокуратура
от dracata на 12 Ное 2009, 17:43
dracata написа:На 29.09.09г.пуснахме жалба до окръжна,на 01.10.09г.полу4ихме отговор-постановление за изпращане по компетентност... Днес 13.11.09г.полу4аваме постановление за отказ да се образува досъдебно наказателно производство....Отговора-отказ е от районна прокуратура???...
dracata написа:На 06.04.09г.пускаме жалби за побоя над брат ми,за изкъртената ограда и отправените заплахи.Имаме отговор само за побоя и нито дума за заплахите и изкъртената ограда .
dracata написа:Имам сведения 4е райония прокурор разглеждащ първи преписката наро4но не е писал нищо за погрома над оградата ни и отправените заплахи към семейството ни.
1/ До кого брат Ви, е подавал Жалби - кога и в какъв ред?
От кои инстанции, е получил отговор - кога и в какъв ред?
Отговор: (по хронология на събитията - по възможност без излишни подробности)
дата ... - адресат ... - изпратена Жалба
дата ... - от кого ... - получен отговор (Постановление)
2/ Вие или друг от Вашите роднини (изключая брат Ви), подавал ли е Жалби по случая - кога и в какъв ред? От кои инстанции, е получил отговор - кога и в какъв ред?
Отговор: ДА /НЕ (ако е "ДА" - изредете ги по хронология - по възможност без излишни подробности)
3/ Брат Ви, Води наказателно дело от частен характер /НЧХД/ - (с Тъжба до Наказателно отделение на Районен съд)?
Отговор: ДА /НЕ (ако е "ДА" - на коя дата, е подадена Тъжбата?)
4/ Брат Ви, Води гражданско дело по случая - (с Искова молба за предявяване на граждански иск, до Гражданско отделение на Районен съд)?
Отговор: ДА /НЕ (ако е "ДА" - на коя дата, е подадена Исковата молба)
...Дай инфо по горепосочените въпроси в настоящия пост (по възможност на кратко - без излишни подробности и коментари по случая)!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
1жалба на 03.04.09г. за побоя от брат ми в Ру на МВР,2жалба от мен,майка ми,снаха ми за погрома над оградата пак в Ру на МВР.Полицията обединява двете в една обща преписка.Нямам сведение кога е изпратена в Районна прокуратура .Отговор от РП полу4ен на-03.07.09г.-отговор 4е нямя престъпление,и 4е повредата е лека.Обжалваме пред ОП-отговора потвърждава постановлението от РП-06.08.09г.Обжалва пред АП-потвърждавапостановленията от предните две прокуратури отказ за образуване на наказателно производство-и тук повредата е лека-19.09.09г.Спазва срока от 6(шест) месеца от побоя подава 4астна тъжба до РС-Бургас на осн. 4л. 80 и 4л.84,ал.1 отНПК-завежда граждански иск.Първото дело насро4ено на 02.11.09г.-не се проведе поради неявяване на подсъдимите,единият написал на съдията обяснение 4е второто му име не е същото-ЕГН,адрес по ли4на карта вси4ко вярно второто име не е същото и нямаше дело-второто дело насро4ено за 25.11.09г.От трите прокуратури нито дума за погрома над собствеността ни...
- dracata
- Потребител
На 29.09.09г.-майка ми пуска жалба в ОП-за погрома над оградата ни.Окръжна светкави4но отговаря 4е се навеждат доводи за евентоално престъпление по 4л.144,216 и 323 от НК-с постановление за изпращане по компетентност.На 14.11.09г. полу4ава отговор-постановление за отказ да се образува досъдебно наказателно производство.Смешното е 4е в отговора пише 4е оградата ни е преместена.....
- dracata
- Потребител
бихте ли използвали буквичката "ч",
дразнещо е някак си ...
дразнещо е някак си ...
- marek972
- Потребител
dracata написа:1жалба на 03.04.09г. за побоя от брат ми в Ру на МВР,2жалба от мен,майка ми,снаха ми за погрома над оградата пак в Ру на МВР.Полицията обединява двете в една обща преписка.Нямам сведение кога е изпратена в Районна прокуратура .Отговор от РП полу4ен на-03.07.09г.-отговор 4е нямя престъпление,и 4е повредата е лека.Обжалваме пред ОП-отговора потвърждава постановлението от РП-06.08.09г.Обжалва пред АП-потвърждавапостановленията от предните две прокуратури отказ за образуване на наказателно производство-и тук повредата е лека-19.09.09г.Спазва срока от 6(шест) месеца от побоя подава 4астна тъжба до РС-Бургас на осн. 4л. 80 и 4л.84,ал.1 отНПК-завежда граждански иск.Първото дело насро4ено на 02.11.09г.-не се проведе поради неявяване на подсъдимите,единият написал на съдията обяснение 4е второто му име не е същото-ЕГН,адрес по ли4на карта вси4ко вярно второто име не е същото и нямаше дело-второто дело насро4ено за 25.11.09г.От трите прокуратури нито дума за погрома над собствеността ни...
dracata написа:На 29.09.09г.-майка ми пуска жалба в ОП-за погрома над оградата ни.Окръжна светкави4но отговаря 4е се навеждат доводи за евентоално престъпление по 4л.144,216 и 323 от НК-с постановление за изпращане по компетентност.На 14.11.09г. полу4ава отговор-постановление за отказ да се образува досъдебно наказателно производство.Смешното е 4е в отговора пише 4е оградата ни е преместена.....
От отговорът Ви, разбираме, че:
Водите наказателно дело от частен характер /НЧХД/ - (с Тъжба до Наказателно отделение на Районен съд - гр.Бургас), като частни тъжители и граждански ищци.
Предполагам, въпросната Тъжба, е по повод и на трите деяния от страна на извършителите, а именно:
- за "побоя",
- за "изкъртената ограда" и
- за "отправените заплахи"?!
Ако е така, в такъв случай, не е необходимо да правите нищо повече. Това е достатъчно! Оставете на Районния съд, да се произнесе по компетентност!
В последствие, Присъдата на Районния съд, можете да обжалвате пред Окръжен съд - гр.Бургас (по реда на Глава 21-ва от НПК).
dracata написа:Кулминацията беше днес сутринта-09.30h. когато дойдоха техници-геодезисти наети от мен и въпросния съсед за замерване на оспорваната от него граница на имотите ни заедно с тях аз поканих кметката и техни4ката по стоителни работи на квартала ни. Аз бях против това мерене исках той да заведе дело но влязох в положение на кметицата да знаете как му се смени физиономията когато бяха поставени маркерова4ните кол4ета и се разбра 4е оградата ни не е местена от 1988г.
Обърнете се с Молба към Съда, да бъде приложена, като доказателство по делото и документацията, относно извършеното замерване (за което споменавате по-горе)!
И не на последно място - за всякакви констатирани нередности в съдебното (и досъдебното) производство, можете да се обръщате към Инспектората към ВСС - с Молба за извършване на проверка по случая (винаги и по всяко време)!
Изисква се, само търпение и постоянство!
...Успех и ГОРЕ ГЛАВАТА!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Водим дело засега за побоя.Ако е тръгнало делото можем ли да искаме тази проверка отВСС(висш съдебен съвет)как да разберем,то4но дали повредата на брат ми е лека или средна,нямам протокол за нанесените щети по оградата ни от въпросния съсед.От кметството категори4но отказаха,полицията ли трябваше да го издаде на 04.04.09г.Нямам застраховка на имота за голямо мое съжаление.Имам ли право за такъв протокол от полицията този протокол като за ПТП ли трябва да бъде.Ако и ВСС кажат 4е повредата е лека??? Как можем да искаме и откъде да вземем справка за имот,нашия и този на съседа,кв.метри, то4ни граници,и други.
- dracata
- Потребител
1/ Наемете си адвокат!
2/ Обжалвайте постановлението на Апелативна прокуратура (в частта му, относно "изкъртената ограда" и "отправените заплахи") - пред ВКП (и посочете, че относно побоя над брат Ви и причинената му телесна повреда, има образувано НЧХД)!
Можете да се обърнете към Инспектората на ВСС, винаги и по всяко време! В последствие, ще бъдете запознати с официален отговор (становище), относно извършената проверка - по подадения от Вас сигнал.
2/ Обжалвайте постановлението на Апелативна прокуратура (в частта му, относно "изкъртената ограда" и "отправените заплахи") - пред ВКП (и посочете, че относно побоя над брат Ви и причинената му телесна повреда, има образувано НЧХД)!
dracata написа:Ако е тръгнало делото можем ли да искаме тази проверка отВСС(висш съдебен съвет)как да разберем...
Можете да се обърнете към Инспектората на ВСС, винаги и по всяко време! В последствие, ще бъдете запознати с официален отговор (становище), относно извършената проверка - по подадения от Вас сигнал.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Отказ за образуване на досъдебно нак.производство за погрома на оградата е отРП.Сега трябва да обжалваме пред БОП.ВСС може ли да обърне нещата след проверката,въпреки че на делото е даден ход и се произнесе че повредата не е лека а е средна
- dracata
- Потребител
dracata написа:Отказ за образуване на досъдебно нак.производство за погрома на оградата е отРП.Сега трябва да обжалваме пред БОП.ВСС може ли да обърне нещата след проверката,въпреки че на делото е даден ход и се произнесе че повредата не е лека а е средна
Не разбирам, кое Ви е смешно, но явно си противоречите сами!
dracata написа:1жалба на 03.04.09г. за побоя от брат ми в Ру на МВР,2жалба от мен,майка ми,снаха ми за погрома над оградата пак в Ру на МВР.Полицията обединява двете в една обща преписка.Нямам сведение кога е изпратена в Районна прокуратура .Отговор от РП полу4ен на-03.07.09г.-отговор 4е нямя престъпление,и 4е повредата е лека.Обжалваме пред ОП-отговора потвърждава постановлението от РП-06.08.09г.Обжалва пред АП-потвърждавапостановленията от предните две прокуратури отказ за образуване на наказателно производство-и тук повредата е лека-19.09.09г.Спазва срока от 6(шест) месеца от побоя подава 4астна тъжба до РС-Бургас на осн. 4л. 80 и 4л.84,ал.1 отНПК-завежда граждански иск.Първото дело насро4ено на 02.11.09г.-не се проведе поради неявяване на подсъдимите,единият написал на съдията обяснение 4е второто му име не е същото-ЕГН,адрес по ли4на карта вси4ко вярно второто име не е същото и нямаше дело-второто дело насро4ено за 25.11.09г.
Имайки предвид, горепосочените Ваши постове, "бъркотията" и възможните излишни процесуални усложнения (които вероятно сами сте си създали), подайте Жалба до ВКП (или директно до Главния Прокурор), относно "изкъртената ограда" и "отправените заплахи", като приложите копия от абсолютно всички документи (Жалби, Постановления и т.н.), с които разполагате по случая (и посочете, че относно побоя над брат Ви и причинената му телесна повреда, има образувано НЧХД)!
...ВКП, от своя страна, с Постановление, ще се произнесе по случая или ще го изпрати за разглеждане по компетентност - към съотв. прокуратура.
(В последствие, отговора, който ще получите от съотв. прокуратура, можете да обжалвате по реда на НПК.)
Относно "побоя на брат Ви" и нанесената му телесна повреда, оставете на Районния съд, да се произнесе по компетентност!
/В последствие, Присъдата на Районния съд, можете да обжалвате пред Окръжен съд - гр.Бургас (по реда на Глава 21-ва от НПК)./
Интерес, представлява Постановлението за отказ на Апелативна прокуратура (в частта му, относно "изкъртената ограда" и "отправените заплахи"), което сте получили, имайки предвид, че в болшинството случаи, решенията на апелативните прокурори - са винаги достатъчно добре обосновани и мотивирани. Опитайте се, да вникнете в съдържанието му и да го осмислите, а не да се инатите и "въпреки всичко" да държите на своето!
И не на последно място, относно "оградата" на имота Ви, е необходимо да си изясните, в какво се състои проблема Ви - по същество (имате ли някакви искания или тревоги и какви) и задължително да се консултирате с адвокат (специалист по гражданско право), който да се запознае основно със случая и да Ви консултира - по какъв начин е възможно да решите "проблема си", по гражданско-правен път.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
За погрома имаме постановление за отказ да се образува досъдебно производство,от РП.Сега можем да обжалваме пред ОП.Ще пишем до ВСС за нередности.Може ли полицията да ми издаде протокол за нанесените щети на 04.04.09г.не съм местил нищо по изкъртената ограда. А имам ли право да заведа дело срещу съседа за клевета че съм му завзел част от имота и съм местил оградата,твърдение което беше оборено категорично след като беше измерено от лицензирана фирма в присъствието на кметицата,техничката на селото ни исе видя даже че до границата където трябва да бъде аз съм с 5-6см.на ''загуба''-тъй да се каже ако е правилната дума не знам.Той е пуснал жалба срещу мен за ''местенето'' уж от мен на оградата ни която е там от 1988г.когато той въобще не е бил там собственик
- dracata
- Потребител
dracata написа:За погрома имаме постановление за отказ да се образува досъдебно производство,от РП.Сега можем да обжалваме пред ОП.Ще пишем до ВСС за нередности.Може ли полицията да ми издаде протокол за нанесените щети на 04.04.09г.не съм местил нищо по изкъртената ограда. А имам ли право да заведа дело срещу съседа за клевета че съм му завзел част от имота и съм местил оградата,твърдение което беше оборено категорично след като беше измерено от лицензирана фирма в присъствието на кметицата,техничката на селото ни исе видя даже че до границата където трябва да бъде аз съм с 5-6см.на ''загуба''-тъй да се каже ако е правилната дума не знам.Той е пуснал жалба срещу мен за ''местенето'' уж от мен на оградата ни която е там от 1988г.когато той въобще не е бил там собственик
От всичките Ви постове до сега, стигам до извода, че с въпросните си съседи, имате непоправимо лоши отношения. Подаването на Жалби, от Ваша и от тяхна страна - "за щяло и нещяло", няма да реши проблемите Ви!
Този проблем, няма как да бъде решен с Жалби, а само може да бъде задълбочен до безкрай. Приемете, че въпросният Ви съсед, е също толкова голям "инат" - с "жажда за мъст и доминиране", колкото и Вас. Рано или късно, ще достигнате до етап, в който, ще Ви се налага, "да се пазите и от сянката си", защото Вашия съсед, също ще пуска Жалби (основателни и неоснователни), за всяко Ваше действие. И в тази връзка не забравяйте, че безгрешни хора няма (вкл. и Вие). И така до безкрай - игра на нерви, загуба на време и нищо повече - а в крайна сметка, проблемът остава актуален и на дневен ред!
...На този етап, явно нервите на Вашия съсед, "не са издържали", за да се стигне до побоя над брат Ви. По случая, е образувано НЧХД. От психологическа страна, считам, че грубо казано, резултатът е 1:0 във Ваша полза. Вашия съсед, ще си понесе заслуженото по закон! - В това, не се съмнявайте! ...Важното е да знаете - кога да "спрете". Такива взаимоотношения, понякога имат "фатален финал" (не Ви го пожелавам, по никакъв повод!).
...Потърсете и други законови варианти, за решаването на проблемите си!
Настоящия проблем, е до някъде и психологически. Мой познат, също имаше, подобни на Вас проблеми със съседи, но след влагане на допълнителни средства в имота си, успя да изолира себе си и своя имот (в буквалния и преносния смисъл), дори от погледите на своите съседи, ограничавайки възможностите за какъвто и да било контакт с тях - на 100%. Обърнете внимание на психологическата реалност, че незачитането на съществуването на съседите Ви (в законовия смисъл, разбира се), би имало много по-голям психологически ефект върху тях, от колкото писането на каквито и да е неоснователни жалби или такива за маловажни случаи. Не обръщането на внимание и незачитането на съществуването на една личност (в законовия смисъл, разбира се), би представлявало много по-голяма обида и "шамар" за съседите Ви. Има една разговорна "приказка", употребявана в ежедневието: "Подминавам, като пътен знак". Помислете върху този вариант и ще се убедите сами - в правотата на думите ми!
И не на последно място - "Разумният, винаги отстъпва!", но и в тази връзка - "Всичко си има граници!" естествено;
...Приятна вечер на всички!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Дълбок поклон пред всички които дадоха мнение по темата,georgiev_sf аз от 07.04.09г. не се ''инатя'',а търся истината,правдата или каквато друга дума искате сложете там...Аз на своя сметка и разходи наех геодезисти-техници да ми трасират имота,те ми казаха така(след като той има претенции към имота ти той да плаща-съседа ни де),и когато те дойдоха влязоха в имота ми да видят първо външни ''белези'' или следи по някакво местене на оградата ни ми казаха, че такива неща не се виждат за което аз бях не 100%,а1000% сигурен ми казаха да им дам 200лв. за трасирането отидох до банкомат да ги изтегля да съм се забавил най-много 20мин.връщам се и виждам съседа ни да рита брат ми който бил съборен на земята от него,и заплашвайки техниците със саморазправа осуети измерването-трасирането на имота ни.Преди 02.04.09г.и техници на общината са били изпратени служебно да вземат данни за двата спорни имота той-съседа ги е изгонил-не ги допуснал да влезат в имота си и респективно в нашия.На 13.03.09г.той довел техничка, аз отсъствам от страната.Той казвал на техничката (мери тука,тука и поставил колчетата на по малко от 1м. от основата на къщата ни където не им е въобще мястото....
- dracata
- Потребител
Драка, вие продължавате да "спите" и все още не сте потърсил правата си по общия исков ред - ЗАЩО?
В РЕДА НА НЕЩАТА Е, КОГАТО ПРОКУРАТУРАТА УСТАНОВИ НАЛИЧИЕ НА ГРАЖДАНСКОПРАВЕН СПОР ДА ОТКАЖЕ ОБРАЗУВАНЕ НА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО...
РЕШЕТЕ ОСНОВНИЯ СИ СПОР!
В РЕДА НА НЕЩАТА Е, КОГАТО ПРОКУРАТУРАТА УСТАНОВИ НАЛИЧИЕ НА ГРАЖДАНСКОПРАВЕН СПОР ДА ОТКАЖЕ ОБРАЗУВАНЕ НА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО...
РЕШЕТЕ ОСНОВНИЯ СИ СПОР!
-
Melly - Старши потребител
dracata написа:Дълбок поклон пред всички които дадоха мнение по темата,georgiev_sf аз от 07.04.09г. не се ''инатя'',а търся истината,правдата или каквато друга дума искате сложете там...
...Ваше право е и никой не го оспорва!
И не на последно място, относно "оградата" и границите на имота Ви, е необходимо да си изясните, в какво се състои проблема Ви - по същество (както и имате ли някакви искания или тревоги, и какви) и задължително да се консултирате с адвокат (специалист по гражданско право и имотни казуси), който да се запознае основно със случая и да Ви консултира - по какъв начин е възможно да решите "проблема си", по гражданско-правен път. По този въпрос, във форума, трудно бихме могли да Ви помогнем адекватно (имайки предвид, че е невъзможно, да бъдем запознати със случая - в неговия пълен обем), а и без адвокат, считам, че сами не бихте се справили!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Melly,в реда на нещата ли е прокуратурата(РП,ОП,АП)да игнорира нашите жалби,за погрома над оградата ни и в продължение на 6 месеца не написва и дума за това,районен прокурор да казва че не е видял,не можал да прочете допълнението на съдебно-медицинско удостоверение издадено на брат ми,и то там където се споменава(фрактура на Х лява ребрена дъга по скапуларната линия с дислокация)защото имал много работа и не била само нашата преписка.Апелативен прокурор да ме пита къде в преписката било споменато за погрома над оградата ни-те били работили само и единствено за ''леката телесна повреда''-на какво ме навеждат тези тяхни мисли според вас....как да си реша основния спор имам ли право да заведа дело от частен характер срещу погромаджиите след като районна прокуратура отказва да образува наказателно производство,дали окръжна ще ''извади на гарвана окото''според вас... няма да оставя нещата така ще си търся правата докрай разбира се в рамките на закона...ще ви информирам за всякакви промени от тук нататък искам и вашите мнения за този случай...БЛАГОДАРЯ ВИ...
- dracata
- Потребител
Човекът е прав да вика така. Защо му се нахвърляте??? Паниран е... Хайде
пък това да е първия случай, в който прокуратурата се ГАВРИ С ХОРАТА ???
Виждал съм ги такива купчина случаи. Прокурорите полагат НЕИМОВЕРНИ
УСИЛИЯ да изкарат всичко от "частен характер" само и само да не се налага
да пишат обвинителен акт и да влизат с него в съдебната зала, защото един
опитен адвокат ще им изложи на показ повърхностните познания по наказателно право и ще ги разреве.
Какво дело от частен характер?
Тук имаме чл. 323, ал. 2 - самоуправство със сила, чл. 216 - повредждане на чуждо имущество... Това са все престъпления от ОБЩ ХАРАКТЕР...
Всички прокуратори нагоре - АП, ВКП ще отговорят по подобен начин (потвърждават отказа за образуване на ДП), щото гарван гарвану... ...
Ето ви и списък с често ползвани "отмазки" (руски термин):
* прокуратурата не взима страна по имотни / роднински спорове. Ама че спорът прерастнал в побой, самоуправство, заплахи, изнасилване... НЕ ИМ ПУКА, само и само да не се налага да влизат в съдебната зала. Такъв отговор съм виждал от прокурор Венцислав Василев от РП-Ловеч.
* извършителите не са знаели, че извършват престъпление. След като са били уведомени и предупредени с протокол на МВР, са преустановили незаконните си действия (аха, аха... и такъв отгвор съм виждал от ВКП).
* Ще искат първо да заведе установителен иск (напук на всички скици и нотариални актове) и да доказва, че неговото е негово, пък тогава прокуратурата ще видила (прокурор Валентин Вълков).
Г-не, ще ви дам един съвет - решете си и вие проблема по българския начин. Не разчитайте на правосъдие от прокуратурата. Нашите прокурори страдат от ЕДИПОВ КОМПЛЕКС. Те не са се натискали да стават прокурори, за да се отстояват правата на гражданите (Боже опази!).... Следете случая "Краси" по медиите и ще разберете за какво иде реч.
И не се безпокойте, както за вашите съседи няма правосъдие - така и за вас. Полицаите нямат права, те са едни статисти. Прокурорите нямат никакво желание да водят дела без финансова изгода, в най-лошия за вас случай - някакво скалъпено дело на което прокурорът с радост ще приеме споразумение.
Обикновено ви оставят да се изтрепете на принципа: "Да се оправят там тия долу, имотно-роднински спорове".
Не хабете излишни нерви, време и пари.
пък това да е първия случай, в който прокуратурата се ГАВРИ С ХОРАТА ???
Виждал съм ги такива купчина случаи. Прокурорите полагат НЕИМОВЕРНИ
УСИЛИЯ да изкарат всичко от "частен характер" само и само да не се налага
да пишат обвинителен акт и да влизат с него в съдебната зала, защото един
опитен адвокат ще им изложи на показ повърхностните познания по наказателно право и ще ги разреве.
Какво дело от частен характер?
Тук имаме чл. 323, ал. 2 - самоуправство със сила, чл. 216 - повредждане на чуждо имущество... Това са все престъпления от ОБЩ ХАРАКТЕР...
Всички прокуратори нагоре - АП, ВКП ще отговорят по подобен начин (потвърждават отказа за образуване на ДП), щото гарван гарвану... ...
Ето ви и списък с често ползвани "отмазки" (руски термин):
* прокуратурата не взима страна по имотни / роднински спорове. Ама че спорът прерастнал в побой, самоуправство, заплахи, изнасилване... НЕ ИМ ПУКА, само и само да не се налага да влизат в съдебната зала. Такъв отговор съм виждал от прокурор Венцислав Василев от РП-Ловеч.
* извършителите не са знаели, че извършват престъпление. След като са били уведомени и предупредени с протокол на МВР, са преустановили незаконните си действия (аха, аха... и такъв отгвор съм виждал от ВКП).
* Ще искат първо да заведе установителен иск (напук на всички скици и нотариални актове) и да доказва, че неговото е негово, пък тогава прокуратурата ще видила (прокурор Валентин Вълков).
Г-не, ще ви дам един съвет - решете си и вие проблема по българския начин. Не разчитайте на правосъдие от прокуратурата. Нашите прокурори страдат от ЕДИПОВ КОМПЛЕКС. Те не са се натискали да стават прокурори, за да се отстояват правата на гражданите (Боже опази!).... Следете случая "Краси" по медиите и ще разберете за какво иде реч.
И не се безпокойте, както за вашите съседи няма правосъдие - така и за вас. Полицаите нямат права, те са едни статисти. Прокурорите нямат никакво желание да водят дела без финансова изгода, в най-лошия за вас случай - някакво скалъпено дело на което прокурорът с радост ще приеме споразумение.
Обикновено ви оставят да се изтрепете на принципа: "Да се оправят там тия долу, имотно-роднински спорове".
Не хабете излишни нерви, време и пари.
-
teogeo - Активен потребител
Благодаря,въпреки че въпросния съсед взе данните с кординатите на имотите ни той,накрая се обърна не знам към кого с въпроса(знаете ли аз колко пари дадох за тези документи,скици,координати и т.н.)само дето не се разплака,същият тръбеше на ляво и на дясно, че аз когато съм довел геодезистите на 02.04.09г. съм ги подкупил и съм дал грешни координати на имота ми (друк е въпроса затези данни се взимат от общината,а от 15.04.09г.от агенцията по кадастъра.Той нямало да остави тези неща така щял да търси други координати откъде ли....Даже не си взел протокола от фирмата погеодезия моята грешка беше да не допусна замерване без съдия и вещи лица по съдебен път трябваше да свърши всичко.Искал да градим заедно нова ограда,токова години е собственик сега му скимнало да гради ограда,която той със сина си разруши сега се прави на много загрижен и твърди че не бил пратил тъпите мутри да пребият брат ми но всичко с времето си сега сме едва в началото на мача...
- dracata
- Потребител
61 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|