- Дата и час: 10 Яну 2025, 02:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кражба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Кражба
Здравейте.Отидох в една агенция за недвижими имоти,намериха ми квартира.Свързаха ме с посредничка.Сключих договор с нея в квартирата пред свидетел.Платих и наем за месец и половина и капаро.Тя каза,че няма друг ключ за стаята ми освен този,който ми даде.След няма и месец тя е влезнала в стаята ми,откраднала е всичките ми вещи,защото е знаела,че от няколко дена не съм в града.Собствениците на къщата казват,че не са знаели дори,че тази стая е дадена под наем,тя е измамила и тях и нямам право да бъда в тази квартира.А договорът им бил с мъжа на тази жена,който може би дори не и е мъж.Агенцията ме свърза с посредничката.Тя каза,че е изхвърлила всичко на боклука,защото ме нямало в квартирата,а трябвало спешно да ме премести.Лъжеше безобразно.Агенцията също казва различни неща всеки път и я прикриват.А посредничката изчезна.Изхвърлила е от квартирата и договора ми за наема.Как може да бъде наказана тази жена и как трябва да се процедира?
- rozi4ka
- Нов потребител
Re: Кражба
Отивате в Районното управление, което се намира най-близко до адреса на наетата от Вас квартира и се тъжите там, като обясните подробно всичко, което изложихте тук.
Успех !
Успех !
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Да,благодаря.Но аз се интересувах дали изобщо ще я накажат с нещо или ще водя дело 5 години и накрая нищо?Защото така става обикновено в България.
- rozi4ka
- Нов потребител
Добре,а при положение,че тази жена е унищожила всички документи,с които можех да докажа,че квартирата е била наета от мен,но има много свидетели,които са виждали договора преди това,мога ли да я осъдя изобщо?
- rozi4ka
- Нов потребител
Нещо има в разказа Ви или което криете,или което не сте изяснили.
Отивате в агенцията , тя Ви изпраща с човек на адрес. Нямате ли договор с агенцията? А със собствениците? На кого си плащате наема? Тези собственици не се ли интересуват от имота?
Иначе ,колегите са дали правилни насоки.
Отивате в агенцията , тя Ви изпраща с човек на адрес. Нямате ли договор с агенцията? А със собствениците? На кого си плащате наема? Тези собственици не се ли интересуват от имота?
Иначе ,колегите са дали правилни насоки.
- sunrise
- Активен потребител
Агенцията ме свърза с посредничката по телефона.И за това получи пари.От тук нататък не поемат отговорност,че човекът,с когото са ме свързали не е имал договор със собствениците на квартирата и че е мошенник и крадец.Те получават пари,за да ме свържат с някой,какъвто ще да е,без да го проверят.Той може и да е убиец,няма значение.Ако наема квартиратата,цялата им отговорност приключва до там.Подписвам документ (преди да ида на адреса),че са ми намерили квартира и ако я харесам и наема,получават комисионната си.Ако не подпиша договора за наема,ми връщат част от парите и търсят друга квартира.В случая аз наех квартирата,смятайки,че агенцията отговаря в случай на измама.Но агенцията не проверява дори имената на посредниците и не се интересува дали наистина имат правомощие да дават нещо под наем.По телефона им казват адрес,те го казват на мен и ми прибират парите.Това е цялата работа.
- rozi4ka
- Нов потребител
Това е нон сенсе.Съжелявам , но нещо бъркате.Аз работя всеки ден с най-различни Агенции за недвижими имоти и за първи път срещам такава схема.Самата агенция е посредника , какво значи агенцията звънни на посредник. Какъв е тоя посредник , кой е наемодател в случая?Иначе това ми прилича на някаква престъпна схема на т.нар. от вас посредник.Най-вероятно е наел помещението и след това го е обявил , че го пренаема в Агенцията.Тя ви е свързала и вие сте сключили договор с него , след което той Ви е обрал.Колегите Ви посочиха какво да правите!
Или посредника е брокер на/или друга Агенция!Така или иначе вашата Агенция няма как да носи отговорност , освен ако не участва в схемата , ама това трудно може да се докаже.
Или посредника е брокер на/или друга Агенция!Така или иначе вашата Агенция няма как да носи отговорност , освен ако не участва в схемата , ама това трудно може да се докаже.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Не ме разбрахте.Агенцията ме свързва с жена,която предлага квартира.Подписвам договор с нея.Но тази жена не е собственик на квартирата,а посредник между мен и собствениците.В последствие се оказа,че тя дори няма договор с тях (собствениците) и няма право да дава квартирата под наем.Но заедно с вещите е откраднала и договора.
- rozi4ka
- Нов потребител
Това с полицията го направих отдавна,още щом разбрах.За това се обръщам към вас,защото няма никакво развитие и сигурно така ще си остане.
- rozi4ka
- Нов потребител
Грешката ти тук е най-вече в това, че си сключила договор с някого, без да знаеш той какъв и кой е. Ако това не е собственик, следва да поискаш документ, с който това лице е упълномощено и разполага с представителна власт. По принцип обаче договорът за наем е неформален договор ( тоест за да е действителен, не е необходимо да е сключен в писмена форма ). Затова, ако изобщо разследващите органи стигнат до нещо - мисля, че би могла със свидетелски показания да докажеш поне, че сте имали някаква уговорка. Това с агенцията обаче е много мътна работа и не би било зле да се обърнеш и към Агенцията за защита на потребителите - аз съм го правила в подобен случай и се оказаха много ефикасни. Иначе друг път, ако използваш агенция за недв. имоти, внимавай с договора - тяхната работа не е просто да те свържат с човек - те трябва да гарантират, че този човек е именно лице, което има правото да осигури търсената от теб услуга. Иначе всеки срещнат човек може да свърши тяхната работа...Някой трябва да ги разнищи тези тарикати...
- valdelina
- Младши потребител
Нищо не стана. В България няма нито полиция, нито правосъдие!И после защо младите отивали в чужбина!...
- rozi4ka
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|