- Дата и час: 10 Яну 2025, 02:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво ще стане ако не отида при дознател!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какво ще стане ако не отида при дознател!
Дознател от следствието ме вика на разпит.Какво ще стане ако не се явя.
- lubenova80
- Младши потребител
Re: Какво ще стане ако не отида при дознател!
принудително довеждане
- judex
- Младши потребител
Длъжна сте, освен това, можете да искате да се явите в присъствието на адвокат - изпратете молба на адреса на следствието да бъде осигурен пропуск и на Ваш адвокат.
В много случаи адвокат може да Ви бъде своего рода, разбира се - адвокат може да Ви бъде роднина - най-добре майка, брат (не съм сигурен), за мъжете най-добрият адвокат е съпругата и т.н.
В много случаи адвокат може да Ви бъде своего рода, разбира се - адвокат може да Ви бъде роднина - най-добре майка, брат (не съм сигурен), за мъжете най-добрият адвокат е съпругата и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Какъв дознател в следствието?????????? Нещо сте се объркали. По принцип ако ви е връчена призовката по надлежният ред и не се явите, рано рано с полицаите в районното.
- mnogotypi
- Потребител
но ще ми е интересно как ще постъпи следователя, ако решите да не му отговаряте на въпросите ..
как ще ви глоби, примерно 500 лева ?
поне досега не е имало случай някой да ми откаже да свидетелства, но ми е интересно, все пак ...при отказ, следва постановление за налагане на глоба на основание ..
по какъв ред държавата ще си вземе парите, колко пъти мога да налагам тази глоба ?
как ще ви глоби, примерно 500 лева ?
поне досега не е имало случай някой да ми откаже да свидетелства, но ми е интересно, все пак ...при отказ, следва постановление за налагане на глоба на основание ..
по какъв ред държавата ще си вземе парите, колко пъти мога да налагам тази глоба ?
- marek972
- Потребител
До изпълнение на указанията - това е административно наказание, така, че си има процедура - в краен случай може да се опрем на общите административно-наказателни процедури.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
marek972 написа:поне досега не е имало случай някой да ми откаже да свидетелства, но ми е интересно, все пак ...при отказ, следва постановление за налагане на глоба на основание ..
За сведение- приравняват го на лъжесвидетелстване по чл.290 от НК, лично аз не съм съгласна с тази квалификация...
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
ivan_lawyer написа:До изпълнение на указанията - това е административно наказание, така, че си има процедура - в краен случай може да се опрем на общите административно-наказателни процедури.
е, това по принцип е и практиката и за принудителното довеждане
нали и там разследващия уж, трябва да постанови глоба, а то винаги
се съставя АУАН ...
сега като се замисля май най добре е разследващия да състави постановление
за съдействие от органите на МВР по чл.218, ал.2 ..ама то пък глобата какво точно действие по разследването е ?
- marek972
- Потребител
Доста често на призовките греша "чисто технически" номера на делото.
..съществено процесуално нарушение, нередовно призован ...така му правиш услуга май
..съществено процесуално нарушение, нередовно призован ...така му правиш услуга май
- marek972
- Потребител
marek972 написа:ivan_lawyer написа:До изпълнение на указанията - това е административно наказание, така, че си има процедура - в краен случай може да се опрем на общите административно-наказателни процедури.
се съставя АУАН ...
за съдействие от органите на МВР по чл.218, ал.2 ..ама то пък глобата какво точно действие по разследването е ?
Абсолютно си е постанвление и никакъв АУАН Ако някъде има такава практика, тя е толкова порочна, че ми се плаче...
-
lexy21 - Активен потребител
П.П. Ако колеги имат желание да обсъждат този въпрос с мен, моля това да става на ЛС по съображения, които ще разберат
-
АУАН...и това за същественото проц.нарушение ми хареса...
- Гост
lexy21 написа:marek972 написа:ivan_lawyer написа:До изпълнение на указанията - това е административно наказание, така, че си има процедура - в краен случай може да се опрем на общите административно-наказателни процедури.
се съставя АУАН ...
Абсолютно си е постанвление и никакъв АУАН Ако някъде има такава практика, тя е толкова порочна, че ми се плаче...
тя е повсевместна май, е, поне АУАН -а не го съставя разследващия ...не, че ми дреме кой точно ще вземе парите на циганина, де, то и не че ще му вземе нещо, ама карай да върви, един АУАН повече си е ...един АУАН повече !
- marek972
- Потребител
Ами така става, когато тръгне да ръси мозък някой, който го е взел на заем Пък нека назначават още готвачи и зидари в тая полиция... При интерес, ще взема да ви пусна утре на ЛС едно постановление за налагане на глоба /отделно - при отказ да се дават показания/ и едно - 2 в 1 - за принудително довеждане и налагане на глоба, пък, който се прави на сътавител на АУАН - чета, да си бере гайлето на мъдростта...
-
lexy21 написа:Ами така става, когато тръгне да ръси мозък някой, който го е взел на заем Пък нека назначават още готвачи и зидари в тая полиция... При интерес, ще взема да ви пусна утре на ЛС едно постановление за налагане на глоба /отделно - при отказ да се дават показания/ и едно - 2 в 1 - за принудително довеждане и налагане на глоба, пък, който се прави на сътавител на АУАН - чета, да си бере гайлето на мъдростта...
пак ти казвам, така е в управленията ...в кратката ми петгодишна практика смених две такива, по един и същ начин се действа, но не ми пука, аз досега принудителни освен на цигани не съм пускал, имаме си телефон за призоваване, добре работим и с кметовете по селата, в повечето случаит хората идват, ако не, тогава им пращам призовка, принудително само в най краен слчуай ...и то за гореспоменатите българи
а, за АУАН-а ... ми к`вото каже начальника ..."командир больше знает, больше денегь получаеть, газетьи читает, все на етом мире первий научает, и все знает"
смее ли един НЕЗАВИСИМ разследващ да му противостои ? ти как мислиш ?
Последна промяна marek972 на 22 Май 2009, 00:16, променена общо 1 път
- marek972
- Потребител
cruel_la написа::lol: Подписвам с три ръце...
Останалите октоподи се почесваме със свободните ръце от задоволство
-
Марек, стига с тоя началник! Първо - и ние сме виждали управления и, вЕрвай ми , такива не съм, ама това, което казваш въобще не ме учудва - с две думи, вьярвам ти. Учудва ме, че още върви тоя номер с началника - който си носи глава на раменете знае, че на раменете му е неговата глава, а не тази на началника му и се сеща, чия ще падне. Ама има ли друг народ с поговорка "Преклонена главица, сабя не я сече"
-
хм ...нали се сещаш, че нашите заплати са общо взето малки, и някак си много ще ми се отрази на бюджета да карам свидетел с личния си автомобил за N-тия на брой разпит пред съдия, и то в съд отдалечащ на 30-ина километра от управлението ...варианта със служебен автомобил, предоставен от началника по ми допада, като че ли ...
- marek972
- Потребител
Аз затуй 4 години едвам изтраях. Идеализмът ми се изпари и никога не съм съжалявал за това. Всеки си носи кръста, но накрая никой не е доволен от ситуацията.
- riyva_evro
- Потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|