- Дата и час: 10 Яну 2025, 02:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за присъда - пробация???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за присъда - пробация???
Здравейте,след много тьрсене в и-нет попаднах на вашия сайт. Наложена ми е присьда пробация - 6 месеца, но нямаше как да остана в БГ. Ако можете да ми помогнете само искам да знам има ли някаква давност тази присьда и какво следва ако се вьрна в БГ??? Ще сьм безкрайно благодарен ако получа отговор!
- me4opyx
- Младши потребител
Re: Вьпрос за присьда-пробация???
me4opyx написа:Здравейте,след много тьрсене в и-нет попаднах на вашия сайт.Наложена ми е присьда пробация-6 месеца,но нямаше как да остана в БГ.Ако можете да ми помогнете само искам да знам има ли някаква давност тази присьда и какво следва ако се вьрна в БГ???Ще сьм безкрайно благодарен ако получа отговор!
Сбъркали сте, че не сте останали в БГ.
- katerinakuch
- Активен потребител
Причините бяха неотложни!Нямаше как да остана в БГ.Конкретен отговор някой може ли да ми даде???Какво следва?Или колко време трябва да стоя тук за да мине давността?
- me4opyx
- Младши потребител
Налетях на един много интерес казус във връзка с питането.Младежът по подобен начин е напуснал пределите на страната без да изтърпи и ден пробация.Прокуратурата са направили искане за замяна на пробацията с лишаване от свобода.Тъй като присъствието на подсъдимия е задължително няколко пъти делото се отлага поради нередовно призоваване.Така между две от заседанията е изтекъл давностния срок за изпълнение на наказанието пробация.Въпросния младеж обаче е задържан от органите в другата държава заради нередовни документи и депортиран в България.На следващото заседание ще се яви, обаче пробацията му вече не следва да бъде търпяна поради изтекла давност.Следва ли да се прекрати производството по замяна на наказанието пробация с лишаване от свобода по глава 35 от НПК?Или ако съда прецени да замени наказанието пробация с лишаване от свобода и да го търпи тъй като при това положение давността не е изтекла.
- plamena26
- Потребител
Абсолютната давност ли е изтекла!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Технически в момента не е изтекла, но изтича на 16 юни, а заседанието е за 30.За съжеление аз съм почти сигурна че следва да се иде към пракратяване, но си имам един резервен коварен план и трябва да се действа светкавично .
- plamena26
- Потребител
Добре някой на мен може ли да ми отовори колко е давността за 6 месеца пробация?Вече 3 одини съм извьн Бьлгария.Вьзможно ли е да е имало задочно дело и да ми е променена присьдата???
- me4opyx
- Младши потребител
Re: Въпрос за присъда - пробация???
me4opyx написа:Добре някой на мен може ли да ми отовори...
Вероятно може някой да Ви отговори, но ще Ви отговори този, който има ЖЕЛАНИЕ да го направи. Никой с нищо не Ви е длъжен мисля !?
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Не се връщай скоро, забрави за БГ, накарай някой твой доверен човек да се консултира за твоя проблем.Има вероятност като се върнеш да не можеш да излезеш и да те изнудват за „джобни„
- thepeasant
- Нов потребител
Напротив- най накрая сте дали малко факти, не сте се ръководили от емоцията си.
Мe4opyx, прочетете чл. 82 от НК- обаче целия!!!
Че вече в колко теми сте се разписали с този си въпрос...
Инспекторе, нещо ви е криво днес?
Мe4opyx, прочетете чл. 82 от НК- обаче целия!!!
Че вече в колко теми сте се разписали с този си въпрос...
Инспекторе, нещо ви е криво днес?
- Гост.
- Старши потребител
Ясно разбрах повече няма да питам.Искам да уточня само че които тьпан е сьздал тая присьда пробация да е помислил малко за БЕЗДОМНИЦИТЕ!!!Това че от както сам се родил са ми направили адресна регистрация някаде си не значи че живея там,за да си изтьрпявам присьдата там!Бях в Сф 1 година,задьржаха ме казах карам такси и спя в него,6те се подписвам тук в СФ така им казах.Не можело!!!Адреса ми бил в Шумен.Какво трябваше да направя да спя пред пробационната служба в Шумен???Докато мине пробацията??Ходих в една община в СФ за да ми направят адресна регистрация,ама ме попитаха каде живея в СФ и като казах един измислен адрес се оказаха някакви офиси на мултигруп и забрави за адресна регистрация в СФ.Та тьпана дето е измислил пробацията трябва да знае че има бездомни кучета като мен,които нямат адрес...В пьрво раионно в СФ ходих няколко пьти викам а бе хора кажете ми каде да се подписвам?Смеят се подиграват се корумпираните скапани ченгета.Много ама много са далеч от европа...Тук отидох в община Барцелона...и знаете ли какво ми казаха-дадоха ми право да живея в каталуния,и ми казаха че щом не представлявам опасност за кралство испания няма да ме депортират.Лошото е че не мога да си изкарам едни документи защото са свьрзани с проверка в МВР-Бьлгария.3 години спя по парковете,но няма да се прибера,по добре да умра по парковете тук отколкото да ме вкарат в затвора...Защото и присадата ми дадоха не защото сам крал нещо ами защото като карах таксито се качиха клиенти които карах до сьседен град и като се оказа че нямат пари да си платят-казаха имаме 2 мобилни телефона ще ги продадем в някой оказион...Но там пък се оказа че нямали лични карти...Е продадох ги аз с моята лична карта...Защото вечерта плащам аренда...Е тея копелета нямат присади а аз имам...Куриозното е че доказаха че те са ги крали ама аз дето сам продал крадени вещи отнесох пробация...Това е България...Съжалявам ако съм ви досадил...Повече няма да пиша нищо.Жалко наистина тя моята съдба е ясна...Ама пиша това с надеждата някой кадърен да види това и други момчета като мен да не последват участта ми...
- me4opyx
- Младши потребител
Ако Знаеш датата на влизане в сила на присъдата, добави 3 години + ден -два за бонус. Тогава ти е изтекла давността или изтича тези дни.
Що се отнася до замяна с лишаване от свобода, това може само когато пробацията е започнала и не изпълняваш някоя от мерките.
Иначе е абсурдно български съд да се произнесе по неприведена пробация. Сещам се за един начин - при кумулация.
Що се отнася до замяна с лишаване от свобода, това може само когато пробацията е започнала и не изпълняваш някоя от мерките.
Иначе е абсурдно български съд да се произнесе по неприведена пробация. Сещам се за един начин - при кумулация.
- rayan
- Младши потребител
Извинявам се за грубия тон вчера.Знам че никой тук не ми е длъжен с нищо.Искам да благодаря и на човека който ми отговори на въпроса за срока на давността!!!На 5 декември стават 3 години. :):) .Вчера си мислех че вече никога няма да мога да се прибера.А относно това че съм извършил престапление-спор няма!..Ама не съм убил човек в края на краищата.Наистина допуснах огромна грешка с напускането на БГ.Толкова мъки 3 години по улиците.Това ще ми бьде голям урок.
- me4opyx
- Младши потребител
здравеите.имам един много спешен и неотложен въпрос към вас читатели във форума.преди 2 години и половина ме осъдиха на пробация(в рамките на 1 година) и 200 часа труд.имали някакъв шанс да ми смъкнат забранатаза напускане на страната преди да е изтекла третата година.моляви отговорете ми ако се може по бързо.предварително ви благодаря.
- rocho1
- Нов потребител
Doc03 мерси за съвета,където и да отида каквото и да правя-друго престъпление няма да извърша.Това ми бе за урок.Благодаря още веднъж.
- me4opyx
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|