начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

адвокатът ми ме посъветва да изрека думи против пострадалия

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

адвокатът ми ме посъветва да изрека думи против пострадалия

Мнениеот niakoitam » 14 Юни 2009, 21:07

Здравейте,
моят казус е следният преди около година ми беше повдиднато обвинение по престъпление от ОХ, за което закона предвижда наказание до 3 години а аз бях с чисто съдебно минало. За да защитава интересите ми наех адвокат от ВАК.
Предварително платих сумата от *000 лева като звездичката е цифра малко под 10. Срещу платената от мен сума получих споразумение за условна присъда 2 години с 3 изпитателен срок което можех да постигна и сам или със служебен адвокат. Преди произнасяне на присъдата "адвокатът" ми ме посъветва да изрека думи против пострадалия които впоследствие попаднаха в класификацията на клеветата ( уличаване в престъпление). Вследствие на което ми е повдигнато обвинение за клевета което все пак е наказателно дело. Искът за обезщетение надвишава сумата от 5000 лв. Прецакалият ме адвокат не желае да ми издаде фактура за заплатената от мен сума.
Моля да ме посъветвате как да защитя правата си и да потърся отговорност от въпросният юрист. Мисля че подобно поведение е в разрез с адвокатската и всякаква друга етична норма.
niakoitam
Нов потребител

Re: адвокатът ми ме посъветва да изрека думи против пострадалия

Мнениеот Kaneva » 17 Юни 2009, 16:30

Това, което прочетох, е позор за адвокатската професия, но какво от това...за съжаление!
Не разбрах каква е идеята на "някойтам". Дори и въпросния адвокат да ви издаде документ за плащането /въпреки, че при подписване на договора за правна помощ и адв. пълномощно трябва да ви е дал екземпляр от него/, какво ще правите с документа, след като добровно сте платили.Адвокатските хонорари могат да се договарят и след като сте платили доброволно...
Ако не сте доволен от свършената работа, може да искате връщане на част от хонорара...Може да депозирате жалба до съответния адвокатски съвет, може да депозирате дело за причинени вреди, но как ще докажете, че точно адвоката Ви е посъветвал да клеветите пострадалия?! Не виждам големи перспективи за вас.
Kaneva
Младши потребител

Назад към Наказателно право