начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

Свидетелство за съдимост за Военен Университет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свидетелство за съдимост за Военен Университет

Мнениеот niksan233 » 16 Юни 2009, 18:05

Добър ден.Когато бях на 14г. ме осъдиха с обществено порицание.Сега като навърша 18г. дали ще ми се изчисти свидетелството. Дали ще мога да кандидатствам във Военен университет или да работя военна служба. Благодаря на всички!
niksan233
Нов потребител

Re: Свидетелство за съдимост за Военен Университет

Мнениеот system » 16 Юни 2009, 18:23

Според мен - да. Ако в продължение на една година след осъждането Ви на порицание не сте извършили друго престъпление, сте реабилитиран по право. В момента не мога да отговоря дали в Закона за отбраната и въоръжените сили има особена разпоредба, която да "елиминира" реабилитацията. Мисля че не. Но дори и да съществува, чл. 88а от НК предвижда след определен период от време (който за Вас е изтекъл) осъждането да се заличава, независимо от предвиденото в друг закон.
А и това е осъждане като непълнолетен, и то 14 годишен. Извинявам се, но трябва да са много глупави, за да се заядат за това. Но знаеш ли ги - военни :wink:
system
Активен потребител

Re: Свидетелство за съдимост за Военен Университет

Мнениеот niksan233 » 16 Юни 2009, 18:28

Мерси много!!! И дано ме приемат в НВУ
niksan233
Нов потребител

Назад към Наказателно право