начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

пращани са ми пари в Англия с уговорка че няма да ги връщам

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пращани са ми пари в Англия с уговорка че няма да ги връщам

Мнениеот zhelio » 21 Юни 2009, 00:46

..казусът е следния..пращани са ми пари във Англия преди около година,от моми4е с което ходих тогава..при уговорка 4е нчма да ги връ6там..около 2000 лв...като се върнах ми трчбваха о6те около 600 ..за да ми ги даде взела от неин познат един лаптоп с които аз си приклу4их сметките..а уговорката бе6е 4е като мога 6те го върна..и то ако имам вузмозност....
..преди седмица полу4авам призовка от 5-то рпу Пловдив..отивам там и един полицаи ми казва.."абе на мен не ми трябва6..ама вър6а услуга на един причтел от икономи4ска които е търси"..и му се обазда по телефона и онич ми вика ела в 3-то...
..отивам там ..при вапросния полицаи..и тои ми обяснява как сум трябвало да се подпи6а 4е документ 4е 6те вурна тея пари..и да сум дал лаптопа до 1 седмица 4е 6тчл да не даде на пркиратурата... :shock: :shock: :shock: ...какво да правя нямам намерение да връ6там пари които са ми подарък..нито имам възмойност да давам лаптоп в моомента...нару6ени ли са ми правата..знам 4е този полицаи..е познат на тъжителите..и един вид ме изнудва..какво да правя??
zhelio
Младши потребител

Re: пращани са ми пари в Англия с уговорка че няма да ги връщам

Мнениеот maskatanazoroastar » 21 Юни 2009, 15:49

Момченце, ти си един най-обикновен, жалък използвач. И искаш даже да се консултираш, кои точно права са ти нарушени. Аз ще ти кажа кои права: правото да се родиш с нормален мозък- ето от това те е лишил Всевишния.
Ти не си достоен даже за съжаление, но... Оплачи се на арменския поп! :evil:
maskatanazoroastar
Нов потребител

Мнениеот zhelio » 21 Юни 2009, 16:17

izvinqvam se za latinicata..
..ако може по компетентен отговор..ако не ..поне моля хора които не са разбрали за какво пиша да не ми пишат глупости
Последна промяна lutman на 25 Юни 2009, 12:46, променена общо 1 път
Причина: кирилизация http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
zhelio
Младши потребител

Мнениеот zhelio » 21 Юни 2009, 16:19

..кой права ли??...неправомерно задържане...склоняване от полицаи да подписвам документи с невярно съдържание...заплашване по телефона..лишаване от обективно разследване..+още няколко
Последна промяна lutman на 25 Юни 2009, 12:47, променена общо 1 път
Причина: кирилизация
zhelio
Младши потребител

Мнениеот zhelio » 24 Юни 2009, 01:58

,,успех може да ме изтриете от форума..и без тва не разбрах ква точно е целта му
zhelio
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 24 Юни 2009, 03:08

Приятелю,
Просто сме безсилни, не за друго.
Ако ти кажем "а", ще се сетиш и за "б".

Безсилни сме, но само наужким.

На 01.09.2008г., ломският циганин Андриян - потомък на романските императори и в частност пряк наследник на Алкивиад Велики (прочетете тази двуглава книга - роман от Вера Мутафчиева - "Алкивиад Велики" & "Алкивиад Малки" - все пак животът е кратък - изкуството е вечно, а на латински това звучи така - `Art is long, vita brevis` - по спомен от столовата на Централния), взломява масивна дървена врата, като използва полицаи от 0х - то РПУ, град N-ски, като заварява масивна метална врата, подсилена с метални плочки, шипове и т.н.

Когато завеждаме преписка, аджеба, на какъв отгоре е Андриян, на хафти половината или на кълбе, се оказва, че няма сила която да отлепи полицаите от рушвета.

Зарадвани и обнадеждени от тази класическа тенденция - "куче-касичка" (Езоп пасти да яде, яж пасти Езопе, яж), на нас ни просветва, че или трябва и ние да си купим полицай или и ние да станем полицаи.

Младеж, спокойно - термина "полиция" обозначава територия, например - град, село, общност. Ако не е много ясно - за сравнение - навремето се казваше "милиция" - от смекчен вариант на "милитари".

Все римски пасти.

Както ми казваше днеска агитатора - "Защо просто не гласувате за СДС?" - обаче и агитаторите - патриции - седи на столчето в шатрата и прославя партията.
- "Бъзици, вика агитатора, това не е подходяща реплика за един младеж".

Обаче ме агитира седнал, ето така.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 24 Юни 2009, 12:05

Договор за дарение на този лаптоп имате ли ? Или за покупка ?

В случай, че нямате писмен такъв - струва ми се, ще Ви бъде много трудно да докажете, към момента голословното си твърдение, че същият Ви е бил даден "като подарък".
По-скоро, от доказателствата, които могат да се съберат, вероятно би се стигнало до извод, че въпросният лаптоп Ви е предаден в заем за послужване. Това означава, че в общия случай, Вие сте длъжен да върнете вещта на заемодателя, когато той поиска връщането и.
Не можете да не се съобразите с това искане на заемодателя и да използвате вещта "като своя" (вкл. да я отчуждите), под страх от наказателна отговорност.

Престъплението, за което можете да бъдете подведен под наказателна отговорност се нарича "обсебване". Разписано е в чл. 206 от НК, систематично разположен в раздел "Присвоявания", глава "Престъпления против собствеността" от НК. Изпълнитеното деяние се състои в присвояване на вещ, която деецът държи, макар и на правно основание, точно както Вие държите въпросния лаптоп, по силата на неформален договор за заем за послужване, примерно.
Една от възможните и най-често срещани в практиката, проявни форми на обсебването, е именно отказът вещта да бъде предадена обратно във владение на заемодателя.

Горното идва да покаже, че по дадените от Вас данни, твърде е вероятно да бъде образувано срещу Вас наказателно производство. Предвиденото от закона наказание по общия състав за обсебване е до 6 г. лишаване от свобода.

Въпросният полицeейски служител, които Ви "карал да подписвате документи", вероятно Ви е съставил протокол за полицейско предупреждение, с който Ви предупреждава в какво се състои неправомерният характер на Вашето поведение и каква наказателна отговорност Ви застрашава по този повод. Институтът на полицейското предупреждение, е възприет в пкрактиката, като метод за въздействие основан на принципа на убеждението, целящ да мотивира предупредения към правомерно поведение и въздържане от извършване на противоправни деяния.

По този повод, не може да се приеме, че със съставянето на такъв протокол, се нарушават Вашите права. Напротив ЗАЩИТАВАТ се Вашите права, доколкото срещу Вас не се образува директно наказателно производство, а Ви се дава възможност, своевременно да преориентирате поведението си към правомерно такова, като по този начин се възползвате от поощрителните норми на НК, и предотвратите реализирането на наказателна отговорност спрямо Вас.

От написаното от Вас, не виждам основание за твърдението Ви, че сте бил обект на "незаконно задържане", най-малкото поради факта, че Вие лично сте се явил в РУ, и то в изпълнение на Вашето законоустановено ЗАДЪЛЖЕНИЕ да се явите пред полицейските органи, когато сте призован, с оглед изпълнение на възложените им със закон функции.

Що се отнася до другите претенции за нарушаване на правата Ви, Вие може и да смятате, че като Ви се пречи да взимате чуждо имущество и да не го връщате Ви се нарушават правата, но това си е ВАШЕ субективно съждение, което НЕ намира законова опора по действащото законодателство на Република България.

Приятен ден.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот zhelio » 24 Юни 2009, 15:30

...ами аз искам да дадат документите в прокуратурата и съду да реши....а въпросния дознател ми звъни по телефона и ме заплашва със затвор ..също се обажда на майка ми при която не живея ...и и казва че съм извършил престъпление което не е доказано..тва кво е????
zhelio
Младши потребител

Мнениеот zhelio » 24 Юни 2009, 15:33

все пак благодаря за отговора..въпреки че не приемате факта че аз в действителност съм нямал такава уговорка..и жалбата е неправомерна..явно сте предубедени
zhelio
Младши потребител

Мнениеот fani_i » 24 Юни 2009, 16:02

Инспекторът Ви е доста подробно информирал и като по учебник, но и аз да добавя - не сте за консултации във форума, а за адвокат. И му разкажете, не това, което си мислите, а реалните факти, от които да си направи заключение какви са били действителните Ви уговорки - с оглед факта, че никоя от страните не разполага с писмен документ - договор, действителните отношения ще се установяват с други доказателства.
fani_i
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 24 Юни 2009, 16:16

Ангажирайте си адвокат и споделете с него до най-малката подробност своите разговори с момичето и уговорките, които сте имали. Дано адвокатът да Ви помогне.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот zhelio » 24 Юни 2009, 16:28

..благодаря много за информацията..а колкото до доказателства не може да има такива освен ако не е лъжесвидетел..понеже dumite sa mi 1000000% истина..въпреки товане искам да ангажирам адвокат..ако се стигне до съд..значи цялата тая система е неефективна..и ще изпозвам лични връзки които са на ниво зам министър и ще хвърчат глави тоя път защото тва че съм некомпетентен не дава право на органите които трябва да защитават нас да ни мачкат както си искат...не аз работя за полицията тя трябва да рабои за нас...
Последна промяна lutman на 25 Юни 2009, 12:50, променена общо 1 път
Причина: кирилизация
zhelio
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 24 Юни 2009, 23:21

Е, това вече са глупости! Взел си чужда вещ и трябва да я върнеш. Ако не ти се връща - обяснено ти беше. Системата работи колкото за теб, толкова и за останалите. В случая останалите са пострадали от теб. Кого да защитава?
Gabi1
Потребител

Мнениеот vetre » 25 Юни 2009, 01:25

явно добре си таковал това момиче че да ти прати 2000лв ей така за слава.
ти малко съвест нямаш ли да върнеш чужда вещ,че търсиш под вола теле.
vetre
Потребител

Мнениеот zhelio » 25 Юни 2009, 13:38

da vzeh laptoppa i go prodadoh s neino suglasie..a sega go iska
zhelio
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Юни 2009, 13:56

Жельо , Жельо , тия врели некипели дето ги разправяш ако знаеш съдиите колко са ги слушали , слушат всеки ден и ще слушат.Смях в залата.Особено с твърдението , че ти е дала лаптопа , пък ти да и го върнеш ако имаш възможност.Хахахахахаха.Много си загазил.Взимай заеми връщай си парите и лаптопа , че като те гледам , много на зле отива работата.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 25 Юни 2009, 14:35

Шът Revolution, внимавай ! Току Жельо се оплакал утре, че освен полицаят, някакво друго анонимно лице също "го заплашвало със затвор", за да го "принуди да даде едни пари" . :mrgreen:

Все пак момчето има лични връзки на ниво "зам министър" и ще хвърчат глави тоя път ! :lol:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот zhelio » 25 Юни 2009, 15:05

....ami az si imam svideteli koito 6te podvurdqt dumite mi..a laptopa kazah 4e 6te go vurna ..kogato sme se razbrali ..vsu6tnost spomenah li 4e imam zapis na telefona si na koito tq kazva to4nno kakvoto az tuk???..
zhelio
Младши потребител

Мнениеот zhelio » 25 Юни 2009, 15:07

nikvi zaemi nqma da vzemam..neka sudu ako ima za kakvo da me osudi..az sum suglasen ..stiga da ima za kakvo...i dano vas nqkoi sen nqkoi da vi iznudva taka togava 6te vi pitai mnogoznaikovci
zhelio
Младши потребител

Мнениеот balachev » 25 Юни 2009, 17:29

zhelio написа:nikvi zaemi nqma da vzemam..neka sudu ako ima za kakvo da me osudi..az sum suglasen ..stiga da ima za kakvo...i dano vas nqkoi sen nqkoi da vi iznudva taka togava 6te vi pitai mnogoznaikovci

Абе младеж, за какво изнудване говориш въобще - взе ли парите - взе ги! Даде ли ти девойката чужд лаптоп - даде ти! Ти каза ли, че ще го върнеш - каза! Върнал ли си го - не си. Това са фактите. Нивото зам.министър хич няма да ти помогне
balachev
Младши потребител

Следваща

Назад към Наказателно право