начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

СРОК ЗА ВРЪчВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СРОК ЗА ВРЪчВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ

Мнениеот arni76 » 25 Юни 2009, 11:39

ЗДРАВЕЙТЕ!МНОГО ВИ МОЛЯ НЯКОИ КОМПЕТЕНТЕН ДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ.НА 22.06.2008г,МИ НАПИСАХА АКТ ЗА ПРЕВИшЕНА СКОРОСТ В НАСЕЛЕНО МЯСТО,КОЯТО БЕшЕ НА АВТОМОБИЛА ПРЕД МЕН.NA17.09.2008г ИЗЛИЗА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ,И ГО ПРАщАТ В НАшЕТО RPY,НИКOЙ НЕ МИ ГО ВРЪчВА И НА 20.10.2008г ГО ВРЪщАТ ОБРАТНО В КАТ,НЕЗНАЙОНО ПО КАКВИ ПРИчИНИ.НА ПОСЛЕДНАТА ЗАВЕРКА КАЗАХА ДА ХОДЯ ДА СИ ГО ТЪРСЯ В КАТ.КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ В СЛУчАЯ,КАТО ВЕчЕ 9 МЕСЕЦА ОТКАКТО Е ИЗЛЕЗНАЛО НП,А НИКOЙ НЕ МИ ОБЯСНИ ЗАщО Е ВЪРНАТО.А НАКАЗАНИЕТО БИЛО 2 МЕСЕЦА БЕЗ КНИЖКА И 250 ЛЕВА.МОЛЯ АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ.щЕ ВИ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРЕН!
Последна промяна lutman на 25 Юни 2009, 15:24, променена общо 1 път
Причина: кирилизация http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
arni76
Нов потребител

Re: SROK ZA VRA4VANE NA NAKAZATELNO POSTANOVLENIE

Мнениеот ch3oh » 25 Юни 2009, 15:06

Съмнявам се, че ще се разминете само с благодарности.

Ако зависеше от мен - за начинът Ви на писане - глобата трябваше да бъде поне 500 лева!
ch3oh
Активен потребител

Re: СРОК ЗА ВРЪчВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ

Мнениеот doll42 » 25 Юни 2009, 16:20

Процедурата по издаване и връчване на НП е уредена основно в ЗАНН.Доколкото не се предвиждат специални спрямо ЗАНН разпоредби в други закони като ЗДП, ЗМ, Валутния закон и прочие и Наредби , в които се съдържат самите състави на деянията, за които се ангажира адм. наказателнаТА отговорност, както и размера на наказанията , които могат да се налагат за тях. Не се предвижда нито преклузивен, нито инструктивен срок за връчване на НП. Но се предвижда по ЗАНН особена процедура за връчването им, специална спрямо общата по НПК. По начало всяко НП може, вкл. и за неправомерно връчване , да се обжалва в 7 дневен срок от връчването му пред районния съд в района на наказващия адм. орган чрез последния. В изложението Ви обаче липсват необходимите факти, за да Ви се даде нужния конкретен правен съвет. Независимо от това, следва да отбележа, че чл.58, ал.2/ЗАНН оправомощава наказващия орган да извърши и т. нар. "ВРЪЧВАНЕ чрез ОТБЕЛЯЗВАНЕ", което на практика при наличие на предв. в закона предпоставки, позволява НП да влезне в сила и да подлежи на ПИ срещу Вас по реда на ДОПК, и без "реално" да Ви е връчено НП.
doll42
Нов потребител

Мнениеот Kaneva » 25 Юни 2009, 18:29

Само лека корекция колега Долл42. НП се обжалва пред районния съд по местоизвършване на нарушението, а не по район на адм. орган, адм.-наказващия орган може да е и от друг район.
Kaneva
Младши потребител

Мнениеот arni76 » 26 Юни 2009, 11:27

ЗНАЧИ ИСКАТЕ ДА МИ КАЖЕТЕ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ХОДЯ ДА СИ ТЪРСЯ НП В КАТ И СЛЕД ТОЛКОВА ВРЕМЕ ДА СИ ПОНЕСА НАКАЗАНИЕТО.ФАКТИТЕ СА ЧЕ ДО ОНЗИ ДЕН НЕ ЗНАЕХА КАДЕ СЕ НАМИРА ТОВА НП,НО КАТО КАЗАХ ЧЕ СЪМ СИ НАЕЛ АДВОКАТ ВЕДНАГА МИ КАЗАХА ЧЕ СА ГО ВАРНАЛИ В КАТ,НО ПО КАКВА ПРИЧИНА НЕ ЗНАЕЛИ.ДАЖЕ НЕ ЗНАЯТ КОИ ГО Е ПОЛУЧИЛ И ВАРНАЛ.
arni76
Нов потребител

Мнениеот Kaneva » 26 Юни 2009, 11:59

Закон за адм. нарушения и наказания:

Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.

(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.
Kaneva
Младши потребител

Назад към Наказателно право