начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Пране на пари

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пране на пари

Мнениеот absurdum » 26 Ное 2009, 00:07

Здравейте,
Случайно прочетох на скоро в интервю с директора към ДФР към ДАНС, че ВКС има постановление, в което се казвало, че отпада изизскването за предикатното престъпление при изпирането на пари, като освен това ВКС допускал, че изпиране на пари е възможно и при административно нарушение, ако чрез него са натрупани някакви активи.
Макар че търсих, не намерих такова нещо. Може ли някой да ми помогне, ако е чувал или е чел подобно нещо - да ме насочи къде мога да търся и аз.
Благодаря много.
absurdum
Младши потребител

Re: Пране на пари

Мнениеот zheleff » 29 Ное 2009, 09:27

Следя темата, но за сега нищо. Е, вярно ли е или не?
zheleff
Младши потребител

Re: Пране на пари

Мнениеот absurdum » 29 Ное 2009, 14:26

Аз също следя темата и макар да не откривам такова постановление на ВКС, мисля че ще се създаде такава практика, особено предвид последния доклад на Монивал, който дори препоръчва да уредим и непредпазливито изпиране на пари. Но нищо не мога да кажа със сигурност.
absurdum
Младши потребител

Назад към Наказателно право