- Дата и час: 10 Яну 2025, 13:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искане до.......
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Искане до.......
Можели да се прави усно искане за прелагане Чл...отНК.за прекратяване на НД с връзка че случаят е( маловажен )-по време на раследването.до РП.Или след фаза: предивяване на раследването,до прокурора?
Към горният ми върос:Взема се предвит сумата на нанесените щети -на датата когато е извършено деянието.или на датата-уценката от експертизата?
Към горният ми върос:Взема се предвит сумата на нанесените щети -на датата когато е извършено деянието.или на датата-уценката от експертизата?
- pedigrin
- Младши потребител
Re: Искане до.......
Да вземете да си купите един правописен речник на българския език, че направо.....
- sunshine_75
- Потребител
Въпреки, че някои думи не приличат на себе си, по подразбиране чета, но никак не стана ясно какво точно питате и на какъв отговор се надявате.
п.п.Речник не е нужен. За речник може би е късно.
п.п.Речник не е нужен. За речник може би е късно.
- usra_ovcova
- Потребител
абе Вие целия случай го "разследвахте" в този форум
адвокат нямате ли ?
search.php?st=0&sk=t&sd=d&author_id=59198&start=20
колеги, проблемът на питащият е здравословен, от това идва затруднението ..
адвокат нямате ли ?
search.php?st=0&sk=t&sd=d&author_id=59198&start=20
колеги, проблемът на питащият е здравословен, от това идва затруднението ..
- marek972
- Потребител
pedigrin написа:Може ли да се прави устно искане за прилагане Чл...от НК за прекратяване на НД връзка че случаят е( маловажен )-по време на разследването?
До РП? Или след фаза: предявяване на разследването до прокурора?
Към горният ми въпрос:Взема се предвид сумата на нанесените щети -на датата когато е извършено деянието или на датата-оценката от експертизата?
Всички въпроси си имат отговор при все и некоректното задаване.
Прочетете НПК и ще ви се изяснят, надявам се, проблемите ви.
- Гост.
- Старши потребител
Какво толкова Ви претиснява моето писане.Има всякакакви хора. старая се. да пиша граиотно.но не се получава.Учасника е прав .че може би е късно.Питането ми е -Какъв е начина на искане.в каква форма се приема:писмена или усна.по време или след лриключване на раследването.Да се приложи.тоз член от кодекса:
Когато нанесените щети са до( 3 минимални заллати ).Моля добрите !,да отговорят.
Когато нанесените щети са до( 3 минимални заллати ).Моля добрите !,да отговорят.
- pedigrin
- Младши потребител
Ти що крадеш ве
aaaaaaaaaaaa ??????? , mnogo si losh hahah , ama prav.kradat puk posle kak da se oturvem.
aaaaaaaaaaaa ??????? , mnogo si losh hahah , ama prav.kradat puk posle kak da se oturvem.
-
urist11 - Младши потребител
Ако ще пишеш така - по-добре устно...
- ko4o4
- Младши потребител
За кражба , за прекратяване просто го забрави,особено ако ти е по чл.195 от НК, можеш по чл.197 от НК да минеш само да върнеш стойността на откраднатото на собственика му , това става с разписка , която се прилага по делото , ама стига пострадалия да иска това. Да ти кажа чесно понякога и пострадалите са искали прекаратяване , ама не става. Един мой "клиент" беше влязал за откраднато на стойност 209 лева така ,че.... , е той беше с рецидив, ама ....
Ако искаш пробвай , писмено с молба до наблюдаващия делото прокурор , ама шанса ти е някъде 1:10000........ Най-много да го вбесиш, ако види това.
Според мен си трай и си понеси наказанието, а след това не се занимавай с глупости повече.
Ако искаш пробвай , писмено с молба до наблюдаващия делото прокурор , ама шанса ти е някъде 1:10000........ Най-много да го вбесиш, ако види това.
Според мен си трай и си понеси наказанието, а след това не се занимавай с глупости повече.
-
urist11 - Младши потребител
Еее сега видях за шведската маса . Кофти. И на това ли му викат кражба/измама вече.
Искане точно няма да е - то се отнася до друго. По - скоро бележка - обръщаш внимание на органа да погледне следните обстоятелства - че е маловажен случай понеже е в размер на /де да знам доказано ли е колко е?или там каквото ти твърдиш/бил си го направил защото си ... /ти си знаеш/, Коледа идва .
Откакто си конституиран като обвиняем в наказателното производство може по всяко време да си направиш бележката. Устно. Някой ще я документира. /на практика не си го представям така но/
Ако за това питаш де, не разбрах и аз точно въпросите.
И адвокат нямаш ли?
Искане точно няма да е - то се отнася до друго. По - скоро бележка - обръщаш внимание на органа да погледне следните обстоятелства - че е маловажен случай понеже е в размер на /де да знам доказано ли е колко е?или там каквото ти твърдиш/бил си го направил защото си ... /ти си знаеш/, Коледа идва .
Откакто си конституиран като обвиняем в наказателното производство може по всяко време да си направиш бележката. Устно. Някой ще я документира. /на практика не си го представям така но/
И адвокат нямаш ли?
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
voltron написа:Еее сега видях за шведската маса . Кофти. И на това ли му викат кражба/измама вече.
И адвокат нямаш ли?
Нямам!
- pedigrin
- Младши потребител
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Колеги, смаян съм от това колко празни хора сте (подчертавам тези, които акцентират върху неправилния правопис на питащия). Ако един не толкова грамотен човек ви помоли да му съдействате и има готовност да си заплати услугата, сигурен съм, че ще си изпотрошите ръцете и краката да го обслужите и едва ли някой от вас ще седне да му обяснява, че е неграмотен. ЖАЛКО !!!
Говори, за да те видя! - Сократ
- winnerbg
- Младши потребител
winnerbg написа:Колеги, смаян съм от това колко празни хора сте (подчертавам тези, които акцентират върху неправилния правопис на питащия). Ако един не толкова грамотен човек ви помоли да му съдействате и има готовност да си заплати услугата, сигурен съм, че ще си изпотрошите ръцете и краката да го обслужите и едва ли някой от вас ще седне да му обяснява, че е неграмотен. ЖАЛКО !!!
...За тази цел, си има адвокати, извършващи правни консултации - срещу заплащане! Подобни квалификации и претенции за "неудоволетвореност", може да имате - само спрямо тях!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Благодаря на учасника за подкрепата.създадох си мнение че правото е като химията,при смесване на различни елементи/реактиви ,се получава нов продукт и съответно нов въпрос.
Можели ,следт предивляване на раследването- възраженията/забележките ,да се направят предт ОП,мотиви: че на депузирана жалба и искане в РП,до наблюдаващият прокурор-прокурора не се е произнесъл,няма отговор.можеби ОП ще препрати възраженията/забележките към наблюдаващият прокурор щесе загуби смисъла?
Можели ,следт предивляване на раследването- възраженията/забележките ,да се направят предт ОП,мотиви: че на депузирана жалба и искане в РП,до наблюдаващият прокурор-прокурора не се е произнесъл,няма отговор.можеби ОП ще препрати възраженията/забележките към наблюдаващият прокурор щесе загуби смисъла?
- pedigrin
- Младши потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|