начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

обвинение по чл.216,ал.4

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обвинение по чл.216,ал.4

Мнениеот dimitraki » 31 Мар 2010, 16:52

подигнато ми е обвинение по чл.216,ал.4 , щетите възлизат на стойност 49,00 лв. които сам вазстановил, не съм осъждан.Какво развитие мога да очаквам от тук на татък, понеже ми кзаха че няма нужда да се харча за адвокат?
dimitraki
Нов потребител

Re: обвинение по чл.216,ал.4

Мнениеот nksuccess » 31 Мар 2010, 17:40

АХ
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Мар 2010, 18:27

Представителят на съответната прокуратура ще работи про боно за вас.
Съдът?- 78а и 500лв. глоба.
нали... ако не сте употребил и алкохол покрай основното

...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dimitraki » 31 Мар 2010, 18:52

poli_g написа:Представителят на съответната прокуратура ще работи про боно за вас.
Съдът?- 78а и 500лв. глоба.
нали... ако не сте употребил и алкохол покрай основното

...

не съм употребявал алкохол.Случая е следния: при спор за парко място,една госпожа ме провокира словесно, в продалжение на около 10.мин сипеше обиди и истерични рогатни по мои адрес,аз не можах да запася самообладание и тръгнах към нея, тя се заключи в колата си,понечих да отворя вратата и дражката и ми остана в раката ми. С това моето деяние преключи но вапросната госпожа се е обадила на полицията и от потърпевш сега съм обвиняем
dimitraki
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 31 Мар 2010, 19:14

Е, така в миг стават белите... Здрави нерви!
Нелепо, но заради това ще платите глоба от 500лв., да не забравя и разноските по делото- трябва да има поне една експертиза по ДП.

Прокуратурата ще се произнесе с постановление предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по реда на чл.78а от НК за извършеното. Нали ви казах- бай Стамат от лявото крило ще работи за вас. Ако той пропусне, то съдът ще го стори.

п.п. ей, к`ви женки се пръкнаха напоследък... :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 31 Мар 2010, 20:01

Бягайте веднага при адвоката и му кажете,че искате да се преквалифицира деянието от умишлено в такова по непредпазливост.Може да стане работата.А може и да бъдете оправдан изцяло.С тия 49 лв. никой не знае какво ще стане.Сумата не е голяма и може да се отървете и без каквато и да е санкция.
В случай че се приеме непредпазливост-ал.4 отпада автоматично-деянието не е престъпление.Но дори и да остане "умишлено" пак може да "минете метър".Заради спестен адвокатски хонорар може да имате непоправими последици в живота.Бягай докато не е късно.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот dimitraki » 31 Мар 2010, 20:42

вече сам привлечен в качеството на обвиняем,при предишните разпити бях като свидетел и дознателката ми каза че ще го предложи за прекратяване, поради ниска обществена опасност и минимални щети, но по късно ми кза че по нареждане на прокурора трябва да ми повдигне обвинение - такава им била практиката в последно време, като и тя самата бе изумена.Аз и за това не сам заангажирал адвокати понеже както вече казах и те самите твардяха че това е кокошкарска работа и си губят времето с тея глупости, ама уви маи ще се сдобия с досие и доста добра глоба
dimitraki
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 31 Мар 2010, 20:55

Ама ти тука ли си още,бе,човек? Както са глупости,така това може да остане завинаги с непоправимите последици.Дори и да бъдеш освободен от НО с налагане на АНО,това е все пак умишлено престъпление,от общ характер,а замяната с такава отговорност не прави деянието адм. нарушение,то си остава престъпление,само Отг. е различна по характер.В твоя случай може да е налице непредпазливост.Ако чакаш на "съдбата"-просто забрави.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право