начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос за запор на имущество?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за запор на имущество?

Мнениеот san_dk » 01 Апр 2010, 14:08

Здравейте,
незнам дали е тука мястото на темата, но ми се стори, че тука е най-подходящо.
Въпроса ми е следният:
един ми дължи пари 10000 лв. и мисля да го съдя, знам че има на негово име една къща, която му е дарена от баба му и дядо му, но дядо му е жив още. Въпроса ми е дали като го осъдя ще може да му се запорира имуществото в този случай на дарение и при липса на друго имущество дали с този имот ще може да ми изплати задължението си?

П.С. Той няма никакво друго имущество и не работи!

Благодаря предварително!
san_dk
Нов потребител

Re: Въпрос за запор на имущество?

Мнениеот rts » 01 Апр 2010, 14:57

Не може да се даде еднозначен отговор - зависи от къщата.
Консултирайте се с адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот san_dk » 01 Апр 2010, 18:59

Да то че ще ми трябва консултация с адвокат е ясно, но искам да знам малко повече подробности за да мога да си направя сметка и да знам какво точно да питам.
san_dk
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 07 Апр 2010, 20:17

san_dk написа:Да то че ще ми трябва консултация с адвокат е ясно, но искам да знам малко повече подробности за да мога да си направя сметка и да знам какво точно да питам.

Ами трябва да го питаш това:
san_dk написа:Въпроса ми е следният:
един ми дължи пари 10000 лв. и мисля да го съдя, знам че има на негово име една къща, която му е дарена от баба му и дядо му, но дядо му е жив още. Въпроса ми е дали като го осъдя ще може да му се запорира имуществото в този случай на дарение и при липса на друго имущество дали с този имот ще може да ми изплати задължението си?

:D
Ще се направят съответните справки и преценки относно евентуална секвестируемост на имуществото му.Доверителят Ви знае какво трябва да се прави.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право