- Дата и час: 10 Яну 2025, 18:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно се нуждая от помощ,трябва ми адвокат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Спешно се нуждая от помощ,трябва ми адвокат
Здравейте,много се радвам,че намерих този форум!След като разгледах някои от тмите реших,че точно тук можете да ми помогнете.Ще започна от там,че през целия ми смислен живот до ден днешен все се боря за нещо,все следвам правдата и постоянно съм изправен пред някакво изпитание.Ще започна с това че от 6 клас започнах работа,майка беше учителка а баща ми общ работник във фирма.Постепенно събраха пари и дадоха начало на своята бизнес кариера.Малко по малко се издигнаха и постигнаха добри резултати,но баща ми на кратко реши,че иска да бъде футболен бос,взе отбор хвърли си вс пари на вятъра и се принудиха да напуснат града и понеже бях малък,с мен нищо не споделяха.За всичко разбрах,когато банката изгони мене и баба от собствената й къща(била е ипотекирана заради баща ми).Заминах при тях,прекъснах учението си,но бях решен да постигна нещо във този живот.Започнах работа и съответно да спестявам,събрах малко пари,с много търсене открих малко и евтино помещение за хр.магазин в квартал и така започнах собствен бизнес,малко по малко заделих и за закусвалния,която сам построих и ремонтирах и в която до последно работех.През това време баща ми започна да носи скъпи котюми и часовници,да се движи с модерни и черни коли.Не ме интересуваше,не се занимавах с него и всичко си вървеше добре,докато един ден не ме помоли и убеди да изтегля за него заем и то солидна сума в уверение че ще ми я върне много бързо.След месец спомена,че щял да заминава и един ден след коледа изчезна нито по телефона,нито някаква връзка успях да осъществя с него до ден днешен.Не дълго след като изчезна започнаха да идват някакви непознати мъже и да казват,че им дължи пари и ако не започнем аз и майка ми да ги връщаме,ще ни убият и взривят обектите,а малкото ми братче....изпаднахме в паника,аз правех един нормален оборот за квартално магазинче,с което може да се изхранва едно семейство,а техните суми ме плашеха,защото дори и на снимка не бях виждал толкова пари.Давахме си оборота,давахме и накрая като нямаше пари за стока се принудих да се махна оттам,оставих всичко което направих сам,оставих го на произвола.Има доказателства и записи от камерите как полицаи вземат рекет,но така и не подадох жалба.Не искам да правя лошо на никого,за мене този който съди е и този който създава и в който вярвам.Та мисълта ми е че са заплашвали с това,че нали са полицаи може да ме обвинят във всичко без да съм виновен и сега получавам призовка за жалба,зад която 100% стоят те,защото няма в какво да ме обвини който и да било.Цялата махала мисля,че ще потвърди как работех от сутрин до вечер.Вземаш вафла 18ст,продаваш 25ст и стотинка по стотинка събирах парите си.Значи успях да разбера че ме обвиняват за измама по чл.209.Моля Ви кажете ми какво означава това?Не съм осъждан,нямам досие или там както се казва.Може ли адвокат да ме представлява на делата или на датата на която ме викат сега?Какъв е хонорара?Желанието ми е да си намеря добър адвокат,който да докаже,че лъжат и дори мога да си изкарам медицинско,защото ми събориха тотално психиката,сякаш съм във някой филм.Благодаря на всички Ви!Бъдете здрави!И
- nqkoi89
- Нов потребител
Re: Спешно се нуждая от помощ,трябва ми адвокат
nqkoi89, много подробно сте разказал житейската си история, но от нея не може да се почерпи достатъчно информация за въпроса, който Ви интересува и за който искате помощ. Аз лично не разбрах в какво качество Ви призовават и как сте разбрал, че Ви обвиняват в измама. Във всички случаи обаче, дори и като свидетел, имате право да се консултирате с адвокат.
Ако не сте извърил наистина престъпление, въпреки всичко описано от Вас, считам, че нямате основание да се притеснявате, тъй като една жалба нищо не означава. Обикновено първо се прави т.нар. предварителна проверка, за да се установи има ли достатъчно данни за извършено престъпление и чак тогава се образува досъдебното производство, повдига се обвинение и т.н.
Съветвам Ви да потърсите и адвокат, който да са запознае по-подробно със случая и да Ви консултира какво точно да предприемете по-нататък.
Ако не сте извърил наистина престъпление, въпреки всичко описано от Вас, считам, че нямате основание да се притеснявате, тъй като една жалба нищо не означава. Обикновено първо се прави т.нар. предварителна проверка, за да се установи има ли достатъчно данни за извършено престъпление и чак тогава се образува досъдебното производство, повдига се обвинение и т.н.
Съветвам Ви да потърсите и адвокат, който да са запознае по-подробно със случая и да Ви консултира какво точно да предприемете по-нататък.
- sogio
- Потребител
Благодаря Ви за компетентния отговор.Ами получих призовка и пише че ме призовават като обвиняем и пише ДП.И да се явя в облстна дирекция на МВР.Ами със сигурност няма във какво да ме обвинят и това ме плаши,че всичко е скалъпена лъжа.Свързах се с един адвокат,а той с разсл.полицай и му казаха,че съм обвиняем по чл.209 за някаква си измама.Незнам какво да правя и към кого да се обърна...
- nqkoi89
- Нов потребител
Забелязах, че този член липсва от текста на този адрес:
http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529
Обаче тук го намерих:
А това с неопитността ми се струва твърде широко понятие. По тази логика когато сключвам за първи път договор за кредит с банка мога да кажа, че съм бил неопитен и да съдя банката...
http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529
Обаче тук го намерих:
Чл. 209. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода до шест години.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който със същата цел използува заблуждението, неопитността или неосведомеността на някого и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(3) В маловажни случаи по предходните алинеи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация.
А това с неопитността ми се струва твърде широко понятие. По тази логика когато сключвам за първи път договор за кредит с банка мога да кажа, че съм бил неопитен и да съдя банката...
- yleo5kwlzjyzppw2hpbt
- Нов потребител
Едно лице придобива качеството обвиняем след като бъде привлечен като такъв с мотивирано постановление на дознателя, одобрено от наблюдаващия прокурор. Ако действително са казали това на Вашия адвокат, интересно как е станало, без да са Ви викали преди това, за да ви привлекат. А може да Ви призовават и именно за извършване на това процесуално-следствено действие. Затова идете с адвокат.
- sogio
- Потребител
Благодаря Ви!Все още си търся адвокат...моля ако знаете някой ми препоръчайте.Възможно ли е да няма дело?И ако има на какво могат да ме осъдят и как стоят нещата с обжалване?Въобще,как протичат обикновенно дела от подобен или същия характер?
- nqkoi89
- Нов потребител
. Майстор на късия разказ. Пиши до редакцията на някой весНик ще те публикуват, но трябва и продължение да измислиш Може да е нещо за съдебната сага след това. Как корумпирани съдии ти пречат да продаваш вафли.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Накара ме да се разсмея въпреки,че ми се плаче.
- nqkoi89
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|