начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля помогнете Спешно

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете Спешно

Мнениеот dragonate » 24 Апр 2010, 01:37

Искам да попитам мога ли да осъдя човек които ми е нанесъл удар но нямам телесна повреда??
Имам 4 свидетеля на инцидента
Също така ми бяха нанесени и расистки обиди, мога ли за тях да заведа някакво дело ???
dragonate
Нов потребител

Re: Моля помогнете Спешно

Мнениеот sunshine_75 » 24 Апр 2010, 07:19

Успокойте се, напишете всичко на един лист (кой, кога, къде и какво направи) и го оформете като заявление или жалба (Вие преценете) до Районната прокуратура според мястото, на което се е случило. Посочете и свидетелите. Ако се установи (включително и от това, което ще кажат свидетелите), че обидите, които са Ви били нанесени, са расистки, това е престъпление от общ характер. Тези неща обаче ще ги прецени конкретно прокурорът, който ще работи по случая Ви.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Апр 2010, 08:53

Ангажирайте си адвокат.Може да съдите лицето , което Ви е ударило и за нанесения удар , най-малкото лека телесна повреда и за нанесените Ви обиди.Има два пътя на действие , колегата ще ви обясни предимствата и недостатъците и на двата и заедно ще изберете най-добрия за Вас.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 24 Апр 2010, 09:47

помисли си добре, дали да не се откажеш!
много пари и време ще изхарчиш
законите са тъпи, съдебната бюрокрация и такси са чудовищни
фактора "мой човек" и конфликти на интереси между самите адвокати съм го преживявал лично

това, към което те подбутват - да се хванеш на съдебното хоро - е в тяхна полза, но не и в твоя.

все пак имаш 4 свидетеля...
а пък то в съда всичко се доказвало със свидетели
...но няма да се радваш ако спечелиш, ще си уморен, изцеден и неудовлетворен
glasotnaroda
Потребител

Назад към Наказателно право