начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да провокирам разследване по случая?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да провокирам разследване по случая?

Мнениеот mpppp » 12 Май 2010, 12:09

Искам на две на три да разкажа една история, защото не знам към кого да се обърна за помощ.

В бившата фирма в която работех фисът беше под наем. Имам колежка, която се занимава с финанси и е доста добра актриса. При един от наемите, който сме платили, тя не е взела подпис от хазаинът. Това е най- глупавата част от историята- дойде при мен след това с касов ордер и ми каза да се подпиша, че наемът е минал. Аз го направих, без грам да се усъмня в каквото и да е. Хазаинът оспори точно този наем, тя си извади касовият ордер с моят подпис. В цялата си паника, казах, че аз ще дам тези пари, което затвърди мнението на шефовете ми, че аз имам нещо общо с липсата, по- точно обвиненията бяха, че съм на партия с хазаинът. като крайна мярка отидох на полиграф- Арете, доказах, че нямам нищо общо с тези пари. Тогава шефът ми реши, че прикривам по- голяма злоупотреба и в момента дори ме е страх за живота ми.

Към кого да се обърна, искам цялата истина да излезе наяве,искам въпросната финансистка също да отиде на полиграф, но не мога да накарам насила никой да я задължи. Как да провокирам разследване от специалисти по случая?

Към кого мога да се обърна поне за един разговор?
mpppp
Нов потребител

Мнениеот rts » 12 Май 2010, 17:48

Идете при психолог, за да получите малко спокойствие.

А откъм юридическата страна - Вие сте си виновни, че сте съгласили да сложите подпис вместо друг човек. Как не си зададохте въпроса защо се иска това от Вас ? Набъркали сте се заедно с финансистката в една каша, за която може и да Ви съдят.
Ако вече сте платили въпросните пари, просто повече не се занимавайте със случката.
Ако пък решите непременно да търсите отговорност от колежката си, че Ви е подвела да извършите това, потърсете добър адвокат по наказателно право, но имайте предвид, че е много трудно да докажете измамата, особено ако сте били на 4 очи.
rts
Активен потребител

Назад към Наказателно право