начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

граждански иск давност

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

граждански иск давност

Мнениеот ppeenn » 24 Мар 2011, 21:19

Въпрос: Има ли давност за подаване на граждански иск за имуществени вреди при извършен грабеж(рома вече е осъден на 2 години)ебахти бг съда вече съм фен на м-ра на вр. Предварително мерси
ppeenn
Младши потребител

Re: граждански иск давност

Мнениеот Гост. » 24 Мар 2011, 21:27

5 години от датата на деликта( на извършване).
Наказателното производство не спира теченето на погасителна давност, но във вашия случай с присъдата по НОХД сте в облегчена ситуация( макар на рома дето е за пиене!, възможно и да не успеете да секвестирате нещо)..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ppeenn » 24 Мар 2011, 22:05

Благодаря за отговора, това беше и моето предположение, знам, че и нищо не може да се секвистира от т.н. от вас "ром"-ей тия станаха от Рома-Рим, така се е присмял и съдията по делото на близък. И сега какво трябва да го изчакам 2 години "ромът" да си излежи присъдата и да го убивам. Ама той бил болен както клеат циганките дано изгние в призъна.Абе язък, че съм българин.
Но благодаря за отговора, знам,че няма смисъл от иск щото сме в БГ.
ПС "Ром" си е чист ром, мангуста, циганин
ppeenn
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Мар 2011, 23:32

Е, не- ролята на интелектуален подбудител ми е чужда.
Все пак, някъде, някога( не че го вярвам), но може да си съберете вземането.
А делото може да инициирате и сега- не е нужно да изчаквате деликвента да изтърпи наложеното наказание.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ppeenn » 25 Мар 2011, 07:54

ok благодаря за информацията
ppeenn
Младши потребител

Назад към Наказателно право