начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Мога ли да съдя за лекарска грешка

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да съдя за лекарска грешка

Мнениеот brendon_m » 05 Яну 2012, 13:58

Здравейте! Поради многократни кръвопреливания ме заразиха с тежък остър хепатит Б . Болен съм от левкемия , а при нея да се правят процедурите ( химиотерапия кръвопреливане ) се изиъква здрав черен дроб. Мога ли да потарся отговорност от някой ? И от кой?
brendon_m
Нов потребител

Re: Мога ли да съдя за лекарска грешка

Мнениеот boynin » 05 Яну 2012, 22:24

Ако посочените факти са достоверни. Трябва да се обърнете към Медицинския одит да направи проверка по случая, а и можете в същото време да подадете и сигнал до прокуратурата. Трудно се доказва лекарска грешка, но си струва да опитате.
boynin
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Яну 2012, 23:27

brendon_m написа:Здравейте! Поради многократни кръвопреливания ме заразиха с тежък остър хепатит Б . Болен съм от левкемия , а при нея да се правят процедурите ( химиотерапия кръвопреливане ) се изиъква здрав черен дроб. Мога ли да потарся отговорност от някой ? И от кой?

Трудно, но не е невъзможно. Извадете си медицинско, направете си необходимите изследвания. Можете да заведете дело, ако наистина е такава причината за заразяването Ви. Но всичко е въпрос за доказване в рамките на процеса.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rama » 06 Яну 2012, 01:43

погледнете тук: http://www.eama.bg/signals-info.html
rama
Потребител

Мнениеот boynin » 06 Яну 2012, 14:31

Ако сте заразен от кръвната банка, а не от самата манипулация трябва да търсите отговорност от Кръвна банка, откъдето е взета кръвта, а не от медицинския персонал. А щом имате диагноза хепатит Б означава, че вече е доказана болестта, така че няма нужда от нови изследвания. Имате диагноза написана по установения ред. С нея и вашите показания подавате сигнал и вече компетентните органи ще извършат проверка дали наистина кръвта, която са ви дали от кръвна банка е заразена.
boynin
Младши потребител

Назад към Наказателно право