начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Дело за обсебване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за обсебване

Мнениеот spb12 » 12 Яну 2012, 19:59

Моля, хората които са се сблъсквали с подобни дела, да споделят колко тежки са последствията. Разбира се предполагам всичко е относително и зависи от различни фактори - но да предположим кола държана в гараж и не предоставена на собственика за период от 1 година - какви могат да бъдат последствията. Благодаря предварително.
spb12
Нов потребител

Re: Дело за обсебване

Мнениеот spb12 » 12 Яну 2012, 21:04

Става дума за кола която не искат да ми я върнат , и преди да влезе в прокуратурата, исках да попитам. Благодаря за мигновения отговор
spb12
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Яну 2012, 21:20

spb12 написа:Става дума за кола която не искат да ми я върнат , и преди да влезе в прокуратурата, исках да попитам. Благодаря за мигновения отговор

А по какъв начин е попаднала тая кола у хората? Оставили сте я за известно време да Ви я пазят или сте им подписал / а / пълномощно ?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 12 Яну 2012, 22:25

nk7702n написа:А по какъв начин е попаднала тая кола у хората?

Случайно и по погрешка :)
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот spb12 » 13 Яну 2012, 01:54

Попринцип е платен паркинг после стана склад и колата остана там с устна уговорка да не се плаща (тъй като няма да се вади-кара), в последствие след период от към 1 год се иска огромна сума пари без да има нищо подписано, нито договор за наем нито нищо (там никой няма договор) Така е най-кратко и ясно описан казуса
spb12
Нов потребител

Мнениеот spb12 » 13 Яну 2012, 11:21

Не съм юрист а съвсем от любопитство се регистрирах и пуснах тема - но аз лично като дължа пари на някой банка, телефон, ток всичко е черно на бяло описано, тук не дължа пари на никакво основание, и е факт че получавам отказ да си взема личното имущество отново на никакво основание. Могат да ми я дадат и да си търсят парите в съда. Ще видим докъде ще стигнат нещата. Благодаря отново!
Хубав ден
spb12
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Яну 2012, 13:00

spb12 написа:Не съм юрист а съвсем от любопитство се регистрирах и пуснах тема - но аз лично като дължа пари на някой банка, телефон, ток всичко е черно на бяло описано, тук не дължа пари на никакво основание, и е факт че получавам отказ да си взема личното имущество отново на никакво основание. Могат да ми я дадат и да си търсят парите в съда. Ще видим докъде ще стигнат нещата. Благодаря отново!
Хубав ден

Не е обсебване,защото колата си стои на паркинга, или там каквото е. Няма го елементът " присвояване". Вие сте я оставил за пазене там и тя си е там.Пратете им нотариална покана да Ви дадат възможност да влезнете и да си я вземете.Те да обяснят писмено какво, защо, на какво основание и т.н.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 13 Яну 2012, 14:05

spb12 написа:Не съм юрист а съвсем от любопитство се регистрирах и пуснах тема - но аз лично като дължа пари на някой банка, телефон, ток всичко е черно на бяло описано, тук не дължа пари на никакво основание, и е факт че получавам отказ да си взема личното имущество отново на никакво основание. Могат да ми я дадат и да си търсят парите в съда. Ще видим докъде ще стигнат нещата. Благодаря отново!
Хубав ден

"Никаквото" основание за отказа да Ви предадат автомобила може да е упражняване на право на задържане. Това и ще заявят, ако бъдат потърсени от полицията по повод Ваша жалба, депозирана с оглед данни за извършено обсебване. Писмената форма т.н. "черно на бяло описано", не е форма за действителност на много сделки, вкл. тази, която е налице във Вашия случай.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Наказателно право