начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Дознание по чл 212а ал.1

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дознание по чл 212а ал.1

Мнениеот shark » 28 Фев 2012, 21:13

Здравейте от няколко дена сум обвиняем по дознание чл.212а ал.1 Искам да попитам всички юристи тук какъв е максимума на присъдата която може да ми наложи съда при положение че ме изкарат виновен? Не съм съден никога за нищо имам постоянна работа.
shark
Нов потребител

Re: Дознание по чл 212а ал.1

Мнениеот REVOLUTION » 28 Фев 2012, 23:03

E няма как да познаем.Каквото реши съдът в рамките на закона. :D Принципно трябва да се познават всички обстоятелства по делото , но да кажем това , че сте с чисто съдебно минало и работите са смекчаващи вината обстоятелства , който веднага накланят везните към минимума. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот shark » 29 Фев 2012, 07:56

а да ми дадете кординати на някой адвокат на който му се занимава срещу заплащане да направим една консултация?
shark
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 29 Фев 2012, 09:20

Пишете от кой град сте , активирайте си опцията да получавате ЛС и ако искат може да Ви пишат колеги.Но според мен е хубаво да си ангажирате адвокат по принцип , не само за консултация.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Фев 2012, 11:41

shark написа:а да ми дадете кординати на някой адвокат на който му се занимава срещу заплащане да направим една консултация?

Срещу заплащане казваш!?! За съжаление тук компетентните колеги работят само базплатно.Но лично аз,макар и с опасност да ме намразят и нападнат,мога да Ви дам и платена консултация по изключение.Стига да искате.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 29 Мар 2012, 17:17

shark написа:Здравейте от няколко дена сум обвиняем по дознание чл.212а ал.1 Искам да попитам всички юристи тук какъв е максимума на присъдата която може да ми наложи съда при положение че ме изкарат виновен? Не съм съден никога за нищо имам постоянна работа.

НК - Чл. 212а. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго облага възбуди или поддържа заблуждение у някого, като внесе, измени, изтрие или заличи компютърни данни или използва чужд електронен подпис и с това причини на него или на другиго вреда, се наказва за компютърна измама с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до шест хиляди лева.[/b].

:idea: :arrow: Наемете си адвокат по случая!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право