начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Дело по обсебване?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело по обсебване?

Мнениеот melity » 01 Май 2012, 23:57

Здравейте,ситуацията в общи линии следната-Преди повече от 2 г съпругът ми работеше в един автосервиз без договор.След неколкократно пропускане на изплащане на труда,съпугът ми е взел инструменти от сервиза и ги е продал.Няколко месеца по-късно собственика е подал жалба в районното за обсебване.Беше извикан да даде показания по жалбата.Той им обясни каква е ситуацията.В момента мъжът ми е в чужбина.Миналата година го търсиха отново в районното.Аз отидох там и обясних на следователя,че не може да дойде тъй като е извън страната.Наскоро получаваме писмо,че има заведено дело по случая.Въпросът ми е може ли да го представлява адвокат или е задължително неговото присъствие?Как евентуално би се доказала неговата вина в случая?Може ли да бъден осъден само от показанията но обвинителя?Евентуално извънсъдебно споразумение?Може ли да му се наложи забрана за пътуване извън РБ в такъв случай?

Благодаря предварително!

Поздрави,
melity
melity
Нов потребител

Re: Дело по обсебване?

Мнениеот neutralen » 02 Май 2012, 08:10

Обсебване ще има в случаите, когато работника е продал зачислените му лично на него инструменти за които отговаря. Когато присвои инструменти от автосервиза, които не се водят лично на него, престъплението е кражба.
neutralen
Активен потребител

Назад към Наказателно право