начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Изискванията за назначаване на длъжност "юрисконсулт&qu

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изискванията за назначаване на длъжност "юрисконсулт&qu

Мнениеот mari_bsu » 31 Мар 2003, 16:12

Моля отговорете ми може ли да бъде назначена сестра ми като юрисконсулт в държавно учреждение, като се има впредвид, че не е положила практико-теоретичния изпит, поради причина, че от ноември 2002 до днес не е насрочвана дата за изпит ?
mari_bsu
Нов потребител

Re: Изискванията за назначаване на длъжност "юрисконсул

Мнениеот noughty » 31 Мар 2003, 16:20

Мисля, че да, макар и да не съм сигурна. Но ако бъде назначена няма да може да се явява по дела.Т.е няма да може да представлява процесуално предприятието в съда.Поне ми изглежда логично да е така.
noughty

Мнениеот noughty » 02 Апр 2003, 10:05

Здравейте пак!
Разговарях с колега по вашия въпрос и той ми каза нещо, което звучи разумно. А именно, че независимо от това, че не е положил практико-теоритичен изпит, юрисконсултът може да представлява предприятието и в съда, защото за разлика от адвоката, той може да представлява единствено това предприятие.Така, че не виждам пречка сестра Ви да постъпи на желаната длъжност.
noughty

Мнениеот mari_bsu » 02 Апр 2003, 13:38

Много Ви благодаря! Доста спорим по въпроса с колеги и досега може би Вие ми отговаряте наистина най-разумно! Благодаря още веднъж!
mari_bsu
Нов потребител

Мнениеот tttttttt » 02 Апр 2003, 20:43

До сега не съм виждал в съда да искат на някой юристконсулт удостоверението за правоспособност. Ако представи тр. договор, че е назначен на тази длъжност и пълномощно, той може да участва в съдебно дело без проблем
tttttttt

Мнениеот donna » 02 Апр 2003, 21:09

Имала съм случай да ми поискат в съда удостоверението за правоспособност и трудовия договор, а като постъпвах на работа това беше едно от изискванията тоест да съм правоспособен юрист положил практикотеоретичният изпит.
donna
Старши потребител

Мнениеот РАК » 04 Апр 2003, 10:48

Взимам 500 лв. брутно трудово възнаграждение като юрисконсулт към голям български завод и шефа ми твърди, че това е достатъчно. Аз не съм съгласен с него и настоявам за увеличение.
ВЪПРОС Каква според вас трябва да бъде заплатата на юрисконсулт към печеливше предприятие с 500 човека персонал ???
РАК

ЮРИСКОНСУЛТ -ЗАПЛАТА-КОЛКО????

Мнениеот РАК » 04 Апр 2003, 10:50

Взимам 500 лв. брутно трудово възнаграждение като юрисконсулт към голям български завод и шефа ми твърди, че това е достатъчно. Аз не съм съгласен с него и настоявам за увеличение.
ВЪПРОС Каква според вас трябва да бъде заплатата на юрисконсулт към печеливше предприятие с 500 човека персонал.
РАК

Re: ЮРИСКОНСУЛТ -ЗАПЛАТА-КОЛКО????

Мнениеот Myhestabrada » 04 Апр 2003, 11:55

Po povod vyprosa vi neshtata stoiat po slednia na4in vashata sestra moje da byde nazna4ena kato jristkonsukt v predpriatieto, kato shte moje da izgotvia pravni dokumenti, dava syveti na rabotodatelia si, kakto i shte moje da izwyrshwa vsi4ki drugi dejnosti s izklj4enie na iaviavan iaviavane v syda. Pravoto na 4ovek zavyrshil jridi4esko obrazovanoe, nosyjdan i taka natatyk da se iaviava v syda vyznikwa ot momenta da polu4awane na udostowerenieto za wzet praktiko-teoriti4en izpit.
Myhestabrada

Мнениеот ГБ » 08 Апр 2003, 18:44

Има изисквания за заемане на длъжността. Едно от тях е юристът да е правоспособен. Има и решение на ВС, не ми се търси сега, нека оставим малко и сестра ти да се учи да работи ;)
ГБ

Мнениеот pe6ko » 16 Апр 2003, 16:55

i koe to4no e tova re6enie? v praktikata ne sa riadkost slu4aite, v koito "juristi" na po 50 godini bez pravosposobnost si rabotiat i....
pe6ko

Назад към Трудово право