начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

молба за помощ!

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за помощ!

Мнениеот христина » 19 Сеп 2004, 18:01

здравеите,
ако можете,бихте ли ми помогнали!майка ми живее в англия,другия месец смята да си идва в отпуска.купила ми е цифрова камера,която смята да ми подари.въпросът е:могат ли да и направят проблем на митницата(на страшно много неини познати митничарите са се заяждали,искали са си пари и тн.за скъпи ел.стоки,уж трябвало да плати мито,ама да им датат някой лев за да забравят)имат ли основание да искат да обмитяват личната и камера?или че трябвало да си я върне обратно на връщане?
как седи въпроса с хранителните добавки,един познат си е харесал евтин протеин(3кг на стоиност 90лв)може ли майка ми да го донесе,трябва ли да плати нещо?
благодаря ви много!
христина

Re: молба за помощ!

Мнениеот младежа » 20 Сеп 2004, 09:16

Да не казва ,че е за подарък , а че всичко което носи е за нейно ползване.
младежа

Мнениеот христина » 20 Сеп 2004, 10:15

мерси:)
а трябва ли да се декларират?и ако се декларират,трябва ли да се покажат на връщане?
христина

Мнениеот Deputy_Major » 21 Сеп 2004, 14:11

По общо правило - би следвало!
Deputy_Major

Мнениеот 89 » 21 Сеп 2004, 14:43

Чл.693-698 от ППЗМ
От значение е стойността на стоката, дали има търговски характер,
колко често се се преминава границата
89

Мнениеот христина » 24 Сеп 2004, 21:42

ако камерата се счупи в бг,трябва ли да им носи на митничарите,на връщане,частите!?
христина

Назад към Данъчно право