начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

плащане на осигуровки

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

плащане на осигуровки

Мнениеот Петя78 » 09 Фев 2005, 18:23

Моля Ви да ми помогнете . Регистрирала съм фирма тук в България , но ми се налага да отида да живея в друга държава за няколко години т. е. фирмата няма да е действаща има ли някакъв начин да не си внасям осигуровки ?
Петя78

Re: плащане на осигуровки

Мнениеот 789 » 15 Фев 2005, 20:53

заявявате в данъчното и нои , че фирмата Ви няма да осъществява дейност.
789

Мнениеот shveda » 15 Фев 2005, 22:05

Подайте декларация по образец в НОЙ, че временно преустановявате дейност.
shveda
Потребител

Мнениеот Ivan Mihalev » 15 Фев 2005, 23:28

Извинявам се, че публикувам тук този въпрос, но целта ми е да получи малко повече публичност.

На няколко пъти задавам въпрос във форума на НЗОК и всеки път ми го трият без да ми отговорят. Въпроса ми е свързан със задължението за плащане на невнесени вноски. От НЗОК твърдят, че съгласно ДПК, тези вноски са публично държавно вземане и подлежът на съдебно изпълнение. В ДПК обаче пише, че такова вземане може да са задълженията към държавни и общински органи и организации. Съгласно ЗОО, НЗОК е юридическо лице с публична форма на управление (т.е. Управителен и Надзорен съвет и още нещо си там) в която държавама участва със свои представители. Бюджета на НЗОК се формира основно от нашите вноски и от допълнителни източници (напр. заем от държавата). При това положение, според мен НЗОК няма как да е държавен или общински орган, което от своя страна означава, че те нямат право да събират вноските като такива органи, а само по общия ред (дело-съд-присъда-съдия изпълнител). Аз не съм юрист и затова задавам въпроса и в този форум, с надеждата, че ще се намери компетентен човек който да ме подкрепи или обори. Не забравяйте, че от отговора на този въпрос зависи спокойствието на много хора, за съжаление и такива на които не им се полага, но какво да се прави, както се пита в една известна пиеса. Предварително благодаря.
Ivan Mihalev

Назад към Данъчно право