начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Относно категорията труд

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно категорията труд

Мнениеот Живко » 08 Май 2005, 14:45

Осигуряван съм за ІІ категория труд за периода :1973 - 1984 в Комбинат за целулоза и хартия - гр.Разлог като шлосер (от1973-1977) и електрозаварчик (до 1984г.). От 1984г.работя във ВМЗ-гр. Сопот,осигуряван за ІІІ категория длъжност-електрозаварчик.Не следва ли да съм осигуряван и на двете места за ІІ категория,след като съм заемал еднакви длъжности
Живко

Re: Относно категорията труд

Мнениеот лунатик » 08 Май 2005, 20:22

В стария правилник за категоризиране на труда към ІІ-ра категория в отрасъл "Металургия, металообработване и машиностроене" (към който отрасъл сигурно е бил и ВМЗ-Сопот) точка 20 казва: "Електро- и газозавчици и помощник-заварчици в ОБОСОБЕНИ ЦЕХОВЕ И ЗВЕНА..."
Ако си бил в такова ОБОСОБЕНО звено или цех, вероятно можеш да претендираш да ти признаят ІІ-ра категория труд.
лунатик

Назад към Данъчно право