начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Регулация на парцел

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регулация на парцел

Мнениеот atanasd » 11 Юли 2013, 16:02

Скицата и визата доказват ли, че даден парцел е в регулация?

Между другото парцела го няма очертан в кадастралната карта на общината, но според това което ми казаха това не било проблем и когато се извади скица и виза за имота те ще го вкарат в кадастъра.
atanasd
Младши потребител

Re: Регулация на парцел

Мнениеот sunrise » 11 Юли 2013, 16:13

А скицата и визата някой фокусник си ги вади от ръкава , така ли?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот atanasd » 11 Юли 2013, 16:45

Общината ги издава. Заявление за скица вече е пуснато, а след това ни казаха със скицата да пуснем и за виза.
atanasd
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 11 Юли 2013, 17:51

А тази скица от какво е извадка? Виждала съм по ЗТСУ ЗРП без кадастрална основа на новоурегулирани имоти, ама това ,което пишете не ми е ясно. Как е образуван този имот?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот probcho » 11 Юли 2013, 18:52

Визата не дава доказателство за намиране на имот в регулация!
Може да се изготвя комбинирана скица! (това е при наличие на определени условия)
probcho
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 11 Юли 2013, 19:53

По принцип наличието на регулация не е абсолютно необходимо условие, за да може в един имот да се строи. Има и други опции - при определени условия.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Юли 2013, 21:08

най- важното е че визата се указва върху скица извадка от ПРЗ а разчитането на самата абревиатура означава "план за регулация и застрояване". Има ли още някой който да се съмнява че по визата не може да се съди дали имота е регулиран или не?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация