начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Възстановяване на къща без собственост на земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възстановяване на къща без собственост на земя

Мнениеот demirovi » 02 Юли 2010, 16:23

ЗДРАВЕЙТЕ!
Имам къща, едноетажна,тухлена,42кв в центъра на София придобита от покупка от баба ми.До нея строят блок , подкопават основите и тя пада до основи.Завеждаме дело и се обявява строителя на блока за виновен ,без наказание,защото не могат да установят размера на щетата.Освен това има и протокол от ДНСК за нарушение.
Втози момент аз разбирам,че не мога да си я възстановя ,защото;
1.В нот акт пише паянтова постройка а в скицата м.ж.
2.В нот акт пише,че е 42кв,хол,кухня,антре заедно с 6% идеални части от дворното място в/у което е построена
Поради тези причини аз не съм могъл да си я възстановя и изобщо престава да съществува защото е паднала а нямала земя.
Моля за съвет.
с уважение
demirovi
Нов потребител

Re: Възстановяване на къща без собственост на земя

Мнениеот zelen » 02 Юли 2010, 18:18

Здравейте,

Вероятно на делото сте имали адвокат, който е защитавал правата и интересите ви.
Редно е да се обърнете към него за съвет по същия казус.

Късмет.
zelen
Потребител

Мнениеот demirovi » 02 Юли 2010, 18:36

Здравейте zelen!
Имаше адвокат по дело за обещетение на къща и покъщнина срещу строителя на блока.То приключи преди 2-3 години с решение ,че той е виновен ,но без обещетение и всичко приключи.От тогава бях в чужбина и сега се връщам и искам да я възстановя,но неофициално разбрах,че не мога.Затова си търся съвет, адвокат или незнам каква институция за съдействие.Със старият адвокат сме приключили отдавна - след делото.Той беше само във връзка със обещетението
demirovi
Нов потребител

Мнениеот zelen » 02 Юли 2010, 19:55

Съвет във форум не може да се даде.
Няма и институция, която да ви съдейства.
Спасението на давещите се е в самите тях-банално е, но е истина!

П.П. Какъв адвокат за обезщетение, щом не са ви присъдили такова?! :roll:
zelen
Потребител

Мнениеот magodeoz » 05 Юли 2010, 22:51

Не можете да възстановите къщата, но по други причини. Можете обаче да искате обезщетение от предприемача, при условие, че притежавате тези 6% идеални части от терена, върху който той строи.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация