начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

до rumi77

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

до rumi77

Мнениеот julyanvonemona » 24 Ное 2012, 05:14

На лични съобщения получих следният въпрос
Извинявам се за безпокойството но като четох форума ми се стори, че най-много разбираш и реших да те попитам тебе. Ако имаш време моля те ми кажи как е.
Живея в жилищна кооперация на 4 етажа( висока е около 16 метра с гаражите). Срещу нас един човек купи мястото и построи гаражи. Разбрах че от общината са му разрешили да строи върху гаражите още 3 етажа и цялата постройка ще бъде 11 метра висока. новата постройка ще ми бъде точно от южната страна и се притеснявам , че у дома няма да ме напича слънцето. Разстоянието между двете сгради е 11 метра. Искам да те питам законно ли е това разстояние или трябва да е повече. И още нещо - от къде трябва да се мери. Аз го мерих точно между нашата кооперация и гаражите в точките които опират земята. Но понеже нашата кооперация е издадена малко на страни - 1 метър ( получава се като козирка над гаражите и догоре си е все така. ) Така че не знам от къде трябва да се измери. Ако се измери от издадената част се получава 10 метра разстояние. Дано да съм го обяснила добре. Благодаря ти предварително . Чао.

Понеже личните съобщения на rumi77 не са включени - ето моя отговор
Отлично сте го обяснила!Съгласно "Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Разстоянието между жилищните сгради на основното застрояване през улицата е по-голямо или равно на височината на жилищните сгради." .Височината на бадещата сграда която както Вие съобщавате е от южната страна и е 11 м, а пак според това което съобщавате улицата също е с ширина 11м, следователно всичко е точно. Това че Вашата сграда над гаражите има издатина ("нещо като козирка") не се смята. Разстоянието се мери при основата ("стротелната линия") - по хоризонтална права.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация