начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Отстраняване на дефекти на Акт 15

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отстраняване на дефекти на Акт 15

Мнениеот teddi_blue_bg » 10 Апр 2013, 11:01

Здравейте, моят проблем е следният: Имам закупен апартамент на Акт 15, но по сградата се е появила влага, течове по стените и покривът има нужда от опрявяне....многократно съседите са търсили по телефон строителя, но той или не вдига или казва, че сградата е предадена на собствениците...аз ходих в надзора и те ми казаха, че не могат да го принудят да си отстрани дефектите...оказа се той не е изградил сифони на подпокривните тераси, както и улуци отпред на фасадата....това е поправимо, но с кой акъл и кой му издаде акт 15...предполгам как де...той от мин.година е прехвърлил фирмата на друг...и нито предишният, нито новият може да бъде открит...мисля да напишем собствениците рекламация в писмо с обр.разписка...той вероятно няма да отговори...мисълта ми е трябва ли да си създадем граь.дружество и след това да действаме? :cry:
teddi_blue_bg
Нов потребител

Re: Отстраняване на дефекти на Акт 15

Мнениеот dobromirkd » 10 Апр 2013, 14:15

Няма нужда от гражданско дружество, направо действайте. По-добре с нотариална покана от всички собственици и после съд.
dobromirkd
Потребител

Мнениеот teddi_blue_bg » 11 Апр 2013, 13:09

Благодаря, но от Акт 15 е минало време, макар, че ние сме търсили няколкократно строителя, но той е неоткриваем, сега мисля първо с една рекламация, защото ако му пуснем веднага нот.покана и го заплашим със съд, те ще използват, че акт 15 е минало време и защо не е било установено по-рано пак нищо... :evil: то е ясно че ние ще си го оправим, но все надеждата ме крепи... :)
teddi_blue_bg
Нов потребител

Мнениеот rts » 12 Апр 2013, 16:56

Не губете време, а се консултирайте с адвокат. Надали ще минете без дело, при това доста сложно. По-добре е да не проявявате самодейност (съветът ми е съвсем добронамерен).
rts
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 13 Апр 2013, 18:36

teddi_blue_bg написа:Благодаря, но от Акт 15 е минало време, макар, че ние сме търсили няколкократно строителя, но той е неоткриваем, сега мисля първо с една рекламация, защото ако му пуснем веднага нот.покана и го заплашим със съд, те ще използват, че акт 15 е минало време и защо не е било установено по-рано пак нищо... :evil: то е ясно че ние ще си го оправим, но все надеждата ме крепи... :)

Колко време е минало от подписване на Акт 15? Необходим ли е бил Акт 16? Въведена ли е в експлоатация сградата след Акт 15 ?
Иначе гаранционните срокове за такива дефекти са 5 години след въвеждане на сградата в експлоатация.
Изображение
bgarch
Потребител

Назад към Строителство и регулация