начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Много ми е интересно

Много ми е интересно

Мнениеот tianko76 » 01 Апр 2013, 17:49

Питането ми е следното:в един парцел има 2 къщи.Моята е от вътрешна страна и преминавам покрай 1-та.Парцела не е мой а е на собственика на 1-та къща.Моята(вътрешната) е построена с купено право на строеж.И сега най интересното- след 1 месец очаквам ЧСИ да дойде и да описва имота(вътрешната къща).Има ли право собственика на парцела да не допуска ЧСИ ,с обяснението че това е негов имот и през него не може да се минава без разрешение?Примерно решение на съда или .....Знам че собственика на вътрешната къща има право да преминава за да си ползва имота,но ЧСИ не е собственик.Поне така си разсъждавам
tianko76
Младши потребител

Re: Много ми е интересно

Мнениеот bird_of_paradise » 01 Апр 2013, 18:23

Има светлина в тунела, но тя е от идващия влак.
Това с ПП няма да ви спаси. Никак.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот tianko76 » 01 Апр 2013, 19:25

bird_of_paradise написа:Има светлина в тунела, но тя е от идващия влак.
Това с ПП няма да ви спаси. Никак.

Какво имате предвид.Не мога да схвана.
tianko76
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Апр 2013, 10:17

Разсъждавате неправилно- това право на преминаване няма да ви спаси. Без значение дали собственикът отказва или не - СИ ще стигне до вашия имот, защото законодателят е мислил по тея въпроси- вижте чл. 431 ГПК.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство