начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Нима е възможно подобно нещо?

Нима е възможно подобно нещо?

Мнениеот wedid » 27 Апр 2013, 15:30

Става дума за молба за издаване на изпълнителен лист за въвод във владение, която молба районният съд не е уважил. Мотивира се с това, че представения заверен препис на решение на ВКС не е осъдителено по естеството си, а имало конститутивен характер.
Дава на молителката оказание, че само със заверения препис на решението молителката би могла да инициира въвод във владение в имота, без за тази цел да й е необходим изпълнителен лист...
Нима е възможно да се инициира изпълнително производство по въвод във владение в предоставено от съда за ползване семейно жилище от съдия изпълнител само с едно голо заверено копие на влязло в сила съдебно решение, без наличието на ИЛ, ако и това решение да е на ВКС???
На мен лично ми е много странно, но все пак съдия го е писал разпореждането за оставяне без уважение на молбата за издаване на ИЛ!
wedid
Нов потребител

Re: Нима е възможно подобно нещо?

Мнениеот rts » 27 Апр 2013, 16:39

С решението на ВКС о отказа на РС - на консултация при адвокат за уточняване на действията Ви.
rts
Активен потребител

Re: Нима е възможно подобно нещо?

Мнениеот bird_of_paradise » 27 Апр 2013, 17:52

wedid написа:Става дума за молба за издаване на изпълнителен лист за въвод във владение, която молба районният съд не е уважил. Мотивира се с това, че представения заверен препис на решение на ВКС не е осъдителено по естеството си, а имало конститутивен характер.
Дава на молителката оказание, че само със заверения препис на решението молителката би могла да инициира въвод във владение в имота, без за тази цел да й е необходим изпълнителен лист...
Нима е възможно да се инициира изпълнително производство по въвод във владение в предоставено от съда за ползване семейно жилище от съдия изпълнител само с едно голо заверено копие на влязло в сила съдебно решение, без наличието на ИЛ, ако и това решение да е на ВКС???
На мен лично ми е много странно, но все пак съдия го е писал разпореждането за оставяне без уважение на молбата за издаване на ИЛ!

Стягайте частна жалба в сроковете и по реда на чл. 407 ГПК. Няма друг начин.
Решението на ВКС за предоставяне ползване на сем. жилище е окончателно, до промяна в обстоятелствата, която ще се отчете при друго дело, има изпълнителна сила и подлежи на принудително изпълнение по смисъла на чл. 404, ал.1 ГПК. То не е "друг акт" по смисъла на чл. 426 ГПК, за които не се издава изп. лист( това не е наказателно постановление, примерно 8) ). Не вярвам дори, че обяснявам известни неща- тук и сега.

п.. не знам, какво става напоследък с това "развитие на правото", но това, което сочите не е аргумент против издаване на ИЛ, защото СР в частта за определяне режим на лични контакти е акт на спорна администрация, дори не е осъдително, ама се издава изпълнителен лист, защото е посочено в чл. 404 ГПК. Някой да е чел диспозитив - осъждам А да предаде детето С на В?!? - е, няма и да прочетете :lol: .... ( поне, докато не се развие пашкула и някоя какавида не напише и това, за да допринесе за кривотата на правото).
Това "право" загуби очарованието си.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство