начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ЧСИ такса за вдигане на запора и прекратяване на дело

ЧСИ такса за вдигане на запора и прекратяване на дело

Мнениеот reodani » 12 Май 2013, 08:54

Здравейте,
има следния пробллем:
Осъден съм като поръчител на кредит за 4400 лв. главница и имам запор от ЧСИ 50% на работната заплата .
В изпълнителният лист са посочени всички суми, които дължа:
Главница лихви такси адвокатски разходи такси на ЧСИ и още ... общо без законовата лихва коятосе трупа 6700лв.
Ходих в катората на ЧСИ да сметнем делото, оказа се че аз смятам доста по добре от тях. При първият им опит сбъркаха само с 3000лв. и ме вбесиха. Сумите по запора са превеждани редовно и остават само около 300лв. да се платят по изпълнителния лист за да се покрие всичко дължимо + законовата лихва.

ЧСИ обаче иска да платя такса за вдигане на запора и прекратяване на дело в размер на 400лв. и още две такси който не запомних за какво са, но бяха по 50лв. Тези такси ги няма в изпълнителният лист и по странното е че таксата по вдигане на запора е почти колкото пропорционалната сума по изпълнителния лист. Виждат ми се много 400лв за двигане на запор на трудово възнаграждение.

Ако платя само 300 лв и покрия изпълнителния лист, ми обясниха от кантората на ЧСИ че запора ще остане докато си вземат и таксите. За самите такси казаха ,че плащам за отмяна на всички действия предприети по делото. Но голяма част от тези действия са срещу длъжника, а аз като поръчител имам само запор на заплатата.

Молбата ми е за спешен съвет понеже понеделник пак отивам да внеса тези 300лв. и ако може нещо друго да направя на място там.

Благодаря предварително
reodani
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство