начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Спешно! Публична продан и вписан договор за наем

Спешно! Публична продан и вписан договор за наем

Мнениеот spasova_mont » 12 Дек 2013, 22:18

Колеги, ползвам имот под наем, който е изнесен на публична продан. Имам вписан 10-годишен договор за наем отпреди образуването на изпълнителното производство, както и предварителен договор по чл.19 от ЗЗД за закупуване на имота. Мога ли да искам от съда спиране на изпълнителното производство?
spasova_mont
Младши потребител

Re: Спешно! Публична продан и вписан договор за наем

Мнениеот ivanov_p » 12 Дек 2013, 22:35

Не!
Щом договорът е вписан е в сила и за приобретателят, а това, че наемодателите са се сменили не те бърка и нямаш правен интерес да възразяваш. Предварителния договор не ти дава права, освен ако не си дал капаро и на негова база не си извадиш изпълнителен лист с който да се присъединиш като взискател по делото.
Така мисля, не съм имал подобен случай.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот windlove » 12 Дек 2013, 23:40

Вписания договор за наем те пази само от въвода във владение. Естествено има значение дали този имот е ипотекиран или не.
Относно предварителния договор, освен ако нямаш вписана искова молба за обявяване на предварителния договор за окончателен нямаш особени варианти - освен да участваш в публичната продан или да си постигнете споразумение купувач, взискател и длъжник и след проданта да се заличат възбраните на имота.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 13 Дек 2013, 00:08

Вписания договор за наем те пази само от въвода във владение. Естествено има значение дали този имот е ипотекиран или не.

Това не го разбрах?
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство