начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запор на МПС от прокуратурата

Запор на МПС от прокуратурата

Мнениеот jackk » 04 Апр 2013, 17:28

Здравейте,въпреки многото теми така и не можах да намеря конкретно за моя случай.
Изчетох доста от темите които се намират във форума,но така и не разбрах как трябва да се процедира,кого трябва да уведомя,и евентуално какви молби(заявления и т.н.) трябва да се подават и къде трябва да ги подавам.
Проблемът е следният(хем познат,хем не толкова срещан).
Купих си кола,имам подписан договор пред нотариус,колата има всички документи които трябва да има един автомобил(платен данък,гражданска отговорност,ГТП).
Проблемът,както предполагате,се появи в КАТ.Оказа се че колата има наложен запор.Оттук естествено започва ходене по мъките.
За да не си изпусна 14 дневния срок за регистрация в КАТ,пуснах молба(уведомление) на 15-то гише във същата институция,за това че имам договор,но колата е запорирана,така че да не се взима 14 дневния срок под внимание.
Пуснах и молба с която искам да получа информация от кого и за какво е въздигнат запора.Чака се един месец!!
Междувременно разбрах че запорът е от прокуратурата(така ми казаха),и е наложен миналата година ,може би април месец.Не се знае от кого(нямам идея- съдия,прокурор).
Оказва се че момчето което ми продаде колата чака дело,но не е длъжник на никого.Той не знаеше за запора и не е бил уведомяван.
Допитах се до адвокат,и гореописаните стъпки са предприетите до момента.
Днес е 10-ти календарен ден от сключването на сделката.
Искам да попитам дали някой има ясен отговор на това какво трябва да се прави оттук нататък и как би било най-добре да постъпя.
Трудно бих анулирал сделката тъй като парите вече са дадени за друго и не мога да си ги върна.
Надявам се да съм дал изчерпателно описание на ситуацията и ще бъда благодарен на всеки който може да изкаже мнение по въпроса!
jackk
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство